Baby sakit.

Baby usia 5 bulan demam on off. Then, skg selesma & batuk. Apa ubat yg sesuai utk baby?

7 Balas

Klu anak kecik lg mcm tu better bawak ke hospital ye utk cek darah. Jgn bawak klinik luar sbb anything happen klinik luar tetap akan tolak ke hospital. So pegi hosp. Utk anak slesema batuk bawah 2y mmg xde ubat. Jadinye boleh cuba tumbuk kunyit hidup and sapu kat hidung anak. InsyaAllah sgt mujarab utk bg anak tido lena and kering selsemanya. Utk batuk pulak, petua ni hanya utk anak yg dh start makan. Perah buah delima and bg jus pada anak. Utk bawah 6 bulan, kene bg anak minum susu byk2 je.

Kalo nak bg ubat,better pegi klinik kesihatan ya.Jgn pegi klinik luar. Dan puan boleh cuba mandikan dgn air lemon @ puan boleh beli shampoo/mandian lemon..sy jual n pakai...mmg standby 1 kat rumah..klo ank dmam/slsema/batuk mmg saya pakai sabun tu je + ubt dr doktor..kte hny ikhtiar.boleh wasap saya utk detail sabun 0173562247

my bby pun sma p kecemasan . kna tahn sbb nk pantau. siap kna drip lagi sbb kurang menyusu. sllu2 letak kain kt bahagian pelipat. sy spnjang kt wad sllu buat sehari ja pastu suhu dah turun.

Anak saya pun selsema skg. Mgkin sebab cuaca yg x menentu. Btw semakin bertambah baik n sy pakai Najlaa Baby Skincare. Baby balm dan herbal oil. Guna since newborn.

Baby sy ada kahak, bru lps buat treatment sonotron..nmpak da boleh tdo. Batuk still ada lg. Tp ok sikit condition anak..da boleh tdo

musim sekarang nih puan , kalau puan ada rezeki lebih boleh ambil vaksin tambahan yang untuk peneumacocol tuh 😬

Hai , mungkin sebab cuaca . Dah cuba bawa pergi jumpa doktor ke ? Minta pendapat doktor , jangan biarkan . Risau ,