Baby tidur tak lena

Baby umur 1 bln 18 hari. Dah 3 minggu baby kerap kembung perut, nafas berbunyi, muntah, tidur tak lena, menangis seperti kesakitan. Sedih sgt tengok baby camtu. Ada tak ibu2 brpengalaman kat sini boleh share, apa patut saya buat..

5 Balas

cuba tgk cara pernafasan dia okey ke tak? klau dia tarik nafas smpai nmpak tulang tu kena p hospital. bahaya tu.. nafas klau berbunyi tu rasa mcm xok tu, tkut saluran pernafasan dia sempit. klau perut kembung baby akan nangis kuat sambil menendang, boleh buat urutan I L U or senaman kayuh basikal sampai baby kentut. boleh google teknik tu.. sebaiknya dpatkan nasihat doctor, pergi ke hospital bhagian emergency tu drp biar tanpa tahu punca. kita klau sakit kita pandai cakap,baby klau sakit nangis saja la dia.. mak ayahnya la kena alert bab jenis2 tangisan ni..