Baby 1year 5month tak ada respon bila di panggil ..

Baby sy dah 1 thun 5bulan bila panggil nama dia dia buat dont know je .. kdg pandang kdg buat hal sendiri je .. kalau bab main pula dia tak usik mainan2 dia .. bab pergaulan dia akan main sorg2 .. walaupun ade ramai kanak2 dpn dia tgh bermain .. dia still main sorg2 dan tak pandang pun kwn2 tu .. anak sy aktif suka memanjat dan berlari .. dia hanya akan layan bila org main lari2 dengan dia je ataupun main nyorok2 .. anak sy ni catogeri autism ke ? Even sy dan suami pun panggil2 dia pun dia buat tak tahu je .. Sedihnya rasa bila tgok anak jd mcm ni ?

29 Balas

Dia faham arahan x sis? Klu dia x fhm arahan, memang dr cara sis cerita ni dia ada tnda2 autism.. Sy ada dua org ank autism sis, dua2 girl.. Klu org tengok, org x tau drg autism..

4y ago

Tulaa anak sy ni cuma xbergaul dgn org n ignore bila org panggil je