umur anak 1 tahun 2 bulan

hi smua.. nak tanya ada tak experience mcm saya.. anak saya eye contact dia ada, cuma jarang.. bila panggil nama, dia tak respon tapi bila panggil dia dari jauh tinggal dia sorang2 dia datang pula. lambai tangan pun kdg2 je nak buat. dia jenis mcm xkisah. bila saya nyanyi , main kejar2 dia nak juga ok je gelak2. tapi yg saya risau dia kurang respon bila dipanggil.. dan dia ter sangat la fokus bila main toys sampai tak nak peduli bila kena panggil nama.

3 Balas

Sama la sis.. Anak sy 1tahun 1 bulan mcm ni la. Fokus main je lebih 😂. Sy panggil tak nak tgk. Time nak pegi dapur mcm tu, panggil2 dia baru dia datangg. Lagi2 ramai org taknak layan kita panggil.. Setakat ni eye contact memang ada. Kalau sy bawa main sembunyi/peek a boo sambil panggil nama dia, dia laju betul cari. Dan kalau sy nyanyi lagu favorit dia, dia akan tengok sy sambil ketawa..

3mo ago

sma . anak sy suka main sembunyi2 . skrg dia sendiri g cari tmpt sembunyi tunggu org dtg kat dia😁

biasa mmg mcm tu sis . anak kita sebaya . biasa la tgh fokus mmg mcm tu. sis pelan2 ajak dia main nyanyi2 apa smua . anak sy pun mcm tu . dia lagi la nk byebye pun ikut mood dia .

sblum2 nie ok ke?

3mo ago

sye rse normal je.. sbb baby tgh fasa ingin tw & tgh fokus..