Susu kurang

Hi..baby sy baru 45ari..Mngu depan sy dah start keja,sy keja dr pukul 7.00pg - 1.00ptg je..Sy pam susu dapat dlm 30ml je..?.Kalau boleh xnak bg baby susu fm..Mcm mana yea? Ad x yg mula2 susu skit lama2 byk? sy dh try mkn mknan yg bleh tmbhkn susu tp sama je..Biasa kalau sekali pam berapa lma? Sy pam dlm stgh jam dpt byk tue je..kcewa rasa..

10 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Cube try mkn daun kucai. Wt msk tumis. Daun kucai pn Bantu utk milk booster.air Milo atau horlick pn boleh jd milk booster. Untuk jadual pam pula, boleh pam susu 2 or 3 jam skali slama ditmpt kje. Jgn Lupe df gak. Sbb bile df, boleh rangsang hormon utk kuarkn susu gak .ape2 pn jgn Lupe mnum air seckupnye ye.. Sy sndiri kje shift. Bese kalo kje pg kul 7am-2pm. Jadual pam sy mse tu pkul 10am dan 1pm. Biasenye tmpoh mase pam 20-30 min. Ape2 pn brgantung gak ngn jnis pam yg Kite guna. Kalo pam yg jnis strong suction lbih byk dpt hasilkn susu..sy sndri 2 jnis pam sy cube.mmg byk beza.. Penah guna soft suction, breast lmbt kosong wlupn dh pam 30min. Last sy tukar brand yg murh2 je, cpt, pnghasilan susu pn puas ht..ape2 pn selamat mencuba ye..

Baca lagi
3y ago

Sis klu pam brpa minit biasanya?dpt brpa?

VIP Member

First tak boleh stress. Second kena rajin pump Third kena banyak minum air masak Fourth kena tahu cara power pumping. Pump 10min atau sehingga rasa susu kosong - rehat 10min - sambung pump 10min - rehat 10min - sambung pump 10min terakhir. Rehat 10 min tu kena minum air masak banyak. Cuba dulu okay. Sebab saya kat office buat power pumping. Alhamdulillah memang ada je susu sekarang anak saya dah 7 bulan minum BM je. Tak pernah campur FM.

Baca lagi

Jgn stress. Stress mempengaruhi penghasilan susu. Bykkan mknan/minuman booster. Yg membantu menghasilkan susu. Minum air byk, mkn sayur byk, rehat sckupnya, minda kena rilex. ☺️

Banyakan minum air masak Try mkn lobak putih.. Air halba pun boleh Air mata kucing jangan putus asa ye sis..klu stress..susu akan efek...kena relik n kerap pam

Baca lagi

Kerapkan pam utk rangsang penghasilan susu. Lepas baby susu pun boleh pam juga sampai payudara kosong. Inshaa Allah susu akan makin byk

3y ago

Tp pyudara sy nmpk tegang jhk..klu kosong dia mcm lmbik la ye?

Kadang x stress. Mkn bnyk. Klu susu dah kurang mmg x blh buat apa2.. jumpa doc bgtau susu kurang. Nnt doc akan bg ubat

Sis pam susu tu, baby df juga ke? Jadual pam mcm mana? Jangan stress, bnykkn mkn sayur, buah, minum air..

3y ago

Baby mmg df je..sy pam pn kdg skli je sbb nk bg dia biasa isap botol..ypkdg dpt la 2oz

VIP Member

Boleh ikhtiar minum air rebusan buah... In shaa Allah membantu...

Post reply image
3y ago

Dh pnh cuba yg nie..mcm biasa je rasa susu. Huhu

Makan sayur bayam sis,daun pucuk manis ke

VIP Member

Boleh ikhtiar makan kurma,air milo