Basi Ke X

Sy ibu yg bekerja.. Sehari sekali je sy pam susu memandangkan ptg dlm jam4 sy da balik utk bf dgn baby. Soalan sy tiap kali pam d tmpt kja sy akan simpan susu tsebut dlm peti ais bhgian sejuk beku.. Tiap kali bw balik rmh msti susu 2 da cair memandangkan pjlnan dr tmpt keja n rmh dlm stgh jam. Susu 2 elok lg ke x sbb nya da cair bila smpai rmh..

1 Balas

Berapa jauh perjalanan balik rumah dari office sis? Pendapat personal saya tak basi. Tapi better sis beli ice cooler /ice pack yg boleh letak dalam beg letak susu. Biar susu tetap beku /tak cair. Ice cooler tu simpan sekali dalam peti sejuk. Sebelum balik keje, letak dalam beg Sebab saya pernah baca, susu yg dibekukan, once dah keluar dan dipanaskan untuk minum, kalau anak tak minum, better jangan simpan dah. Tapi untuk kes sis, bukan dipanaskan tapi cair sendiri.

4y ago

Guna ice brick Ke ice bag Ke.. Smpi tmpt kje, trus smpn ice bag tu kt tmpt sjuk beku. Bile blik kje nk smpn susu, letak skali ice bag tu. Sy pn prjlnn stgh jam gak Dr umah Ke tmpt kje.. Selamat mncuba..