Breastfeeding

Salam mommies. Sy baru lepas bersalin 3hari lepas. Tp susu badan mcm takde sgt. Kesian kat baby kasi isap susu lama2 tp x kenyang. Skrg sy campur2 bg susu formula. Sy ada beli pam jgk tp try pam td pun susu keluar sikit sgt, breast pun dah sakit. Ada tak mommies yg ada masalah sama dgn sy? Mcm mana nk bg susu banyak..sy kerap jgk bg baby hisap tp susu kluar sikit2 je. Puting je yg pedih tp susu takde 😅

3 Balas

mule2 set dlm kpale..ya Allah aku nk susukan anakku..kau perbanyakkan dn permudahkan urusanku..pastu awk xleh lngsung tertekan just enjoy..tenang pandang muke bb..ikhlaskan ati y awk kte awk blh..insyaAllah Dia Maha mndengar..mknn awk blh ambil kurma..susu tepung fernleaf..cereal nestum..roti wholemeal..cube pump jgn gopoh2..ulang2 biar lmbt..bile awk slesa n tenang insyaAllah

2y ago

insyaAllah sy cuba. terima kasih utk tipsnya 😘

Hi mumy. cuba amal kan minum air rebusan betik muda. sy amal kn minum air rebusan betik muda. syukur alhamdulilah air susu meriah sampai skg. cuba laa mumy. mnum wktu pnas2 yaa.

2y ago

payudara kecil boleh sebabkan susu tak cukup ke? sbb kantung kecil so cepat penuh n cepat kosong?

Kena urut. Baru susu keluar lancar.

2y ago

Memang sakit. Tahan je. Untuk anak jugak. Kalau kena bengkak susu lagi sakit.