Baby progress

Baby start meniarap umur berapa??

15 Balas

Anak sy 3m dah mengiring 4m blh meniarap sendiri. Tp merangkak lambat sikit. Tgk anak² lain 8m dh laju merangkak tp anak sy baru angkat² montot. Xpe la positif sikit kan maybe dia merangkak sekejap terus tatih mcm abg dia 😊

kalau ikut buku kesihatan bayi, umur 3bulan hingga 5 bulan. baby sy umur 4 bulan baru boleh meniarap sepenuhnya tanpa bantuan org lain.

Anak sulung saya badan bambam dia meniarap masa 5 bln. Anak no 2 ni badan kecik tp dia meniarap 3 bln. Ikut baby ada cpt ada lambat..

Baby sy belom pandai meniarap . Sekarang 5 bulan bru mengiring . Setiap baby ada yg cepat ada yg lambat

anak saya ikut mood. 3 4 bulan dah boleh meniarap tu pun time nak pusing tak lepas. haha

every baby berbeza. boleh tengok baby tracker dalam app for their developments.

Ade yg lambat ade yg cepat. Anak sy 3 bulan dh meniarap..

Anak saya dah 4 bulan kenapa tak boleh meniarap lagi

4y ago

Tak semua baby sama sis. Jangan bandingkan anak kita dgn anak org. Mmg ikut perkembangan sepatutnya dah blh meniarap la, merangkak la, berjalan la tp anak kita x..kita rasa down. Jgn sesekali mcm tu sis. Xpe biar anak kita lambat sikit janji dia sihat xde masalah apa². Sy kalau tgk org show off anak dia dah pandai ni la pandai tu la sy akan scroll laju². Biaq p lantak kat depa🤣 semoga anak² kita membesar dgn sihat dan bijak. Lambat sikit xpe kot pelan² kayuh 👍

2bulan lbih

3 bulan 3 hari.