STARTING

Jom share umur berapa baby mummy start meniarap ?

32 Balas

baby saya 5bulan 20hari, meniarap tanpa bantuan 😍 lambat sebab pantang mommy bangun mesti nangis so nak buat kerja, nak masak kena bawak. struggle je mommy sebelah masak, sebelah pegang baby sampai skrg 6 bulan lebih tkboleh mommy jauh, nk buat keje, nk masak pun kena letak atas car seat or stroller dan kena nampak mommy depan mata so nak merangkak pun tkthu laa bila 😂

4y ago

sama lh sis, baby sy mmg tkboleh letak lgsung dr awal bulan lg, mmg tkboleh tinggal smpai bnyk benda yg tksempat buat. lg² bila suami kerja so berdua je dgn baby mmg trpaksa bawak dia time masak ke, pegy tnds pun trkejar², time nk lipat baju pun smpai letak atas riba. mmg tkboleh tinggal pastu nangis mcm kita sepak terajang dia pdhal elok je atas katil sorg². mmg kdg tksempat buat apa nk melayan dia je. dia pulak jenis 2 jam susu dan klau tido pun kejap je 1-2 jam pastu bngun. sabar ye sis. lambat ke cepat ke tkpe. asal kita nmpak dia membesar depan mata. setiap baby tksama ♥️

Sekarang 36 minggu,sangat berat n sakit bawah perut jika mahu terbangun ..lagi pun kaki sa ada bisul susah mahu berjalan .. doktor kata tak boleh kasi bagi ubat sebab tak bagus utk Baby,so saya mahu Baby yg sentiasa sihat biarpun ada bisul di kaki sa yg bengkak😇☺️..hope Baby tak ada apa2

Perkembangan anak x sama. Anak ke2 saya girl meniarap tegak masa 3 bulan sekang anak ke3 boy dah 4 bulan belum boleh meniarap sendiri lg. Dh si kakaknya anak ke2 saya kutuk adik dia gemuk sgt sebab tu xleh meniarap lg 😂😂😂 Edit. Ni gambar kakaknya masa umur 3 bulan

4y ago

Saya pun yg kecik ni saya yang meniarapkan dia. Nak harapkan dia memang takde dia nak meniarap sendiri. Itupun sekejap je dia bole meniarap pastu mengamuk sebab penat agaknya. Nak pusing terlentang sendiri x pandai. Jerit mintak tolong orang pusingkan 😂😂😂

Skrg 4bln..dh boleh meniarap tp masih tsepit sebelah tgn bwh badan huhu..nk pusing balik blom boleh...tp kuat mgensotkn badan..atas katil dh kena letak bantal untuk bhadang die huhu

4y ago

Yekee, bagusnyaa dia . Anak sy tkleh buat sendiri lg . Kene buatkn untuk dia

4 bulan bby sy dah start mniarap ni pun dah start mcam nk blajar merangkak

4y ago

Tu lah, bby sy ni jenis mcmni sikit² nak dukung . Sbb mase dia sakit umur 3bulan dia kerap di dukung sbb nngis kesakitan tu, sebulan dia skit . Sampai 4bulan ni lah baru dia sembuh sikit tu yg jd terbiasa nak dukung tu

5 bulan baru pandai meniarap tu pun masih blm lulus 100%

4y ago

Tkpee usaha lg kan

Anak saya dah 3bulan 20hari, baru blajar pusing2

..3bulan..happy dpt tgk baby progress step by step

4y ago

Bestnyaa sis, baby sy belum tahu pape lg hmm

Ank montel gnap 3 bln bru dpt meniarap

2 bulan lebih nak dekat 3 bulan 🤗💕

4y ago

Wahh cepat ehh, ajar dia ke atau dia buat sendiri