Usia Meniarap

Usia baby berapa bulan ye start meniarap?

17 Balas

ikut kemampuan baby masing²..mcm anak saya 5 bln dia duduk..meniarap xpndai lagi..dh 7 bln bru merangkak..meniarap takde..now 1 tahun 2 bln bru pndai bjalan..sbb anak saya lahir pramatang 33 minggu..jd pada saya xkisah la dia cepat atau lambat..yg pnting dia ada usaha nk buat dan dia sihat sentiasa..tu dh buat saya rasa tenang sentiasa..sebab Allah tu maha adil sis..kita hanya mampu merancang..dia yg tentukan semua .so xde makna nya cepat lambat tu ikut kemampuan baby masing²

ank pertama 4bulan baru pandai niarap., ank ke-2 ,3 bulan setengah., ank ke3 ni genap 3 bulan pandai meniarap suda n skarang tengah belajar tuk maju kehadapan., kemampuan baby ada yg cepat ada yg lambat., tak semua sama.❤️

ada yg cepat ada lambat sikit. anak sy start 2 bulan lebih dia mcm cuba2 nak meniarap, tp 4 bulan baru boleh meniarap betul2. setiap baby lain2 perkembangan.

anak sye 4bulan dh start guling2 tiga kali . 5 bulan dh start pandai meniarap dan merangkak .. hehehe perkembangan anak lain lain 🥰

Babies x semua sama. Tapi kalau selalu bagi tummy time, start 3 bulan cmtu dah pandai dah nak meniarap.😊

masa 3 bulan baby saya dah terbalikkan badan dia. bahu je tak lepas. 4 bulan dah betul2 niarap

anak sy 3 bulan lebih kalau x silap lah ..lupaw2 dah lah sikit hahaha

ank sya 3bln meniarap...skrg dh 5bln dh mula brjinak nk dduk dah...

Anak saya started masa 4 bulan tp 5 bulan baru kerap meniarap

Both babies sy start tiarap umur 2 bln n btl2 stable 3 bln..