Umur bayi merangkak /belajar menyiarap

Hi mom ..sepatutnya umur baby bljar meniarap start umur berapa ya

5 Balas

sejak dr 2/3 bulan sy selalu buat tummy time. cpt je dh mengiring sendiri. dh boleh merangkak 6 bulan. 7 bulan dh duduk sendiri dh. try la buat momi kena rajin² tolong dia meniarap. cara nk pusingka. dia dr terlentang tu.

1y ago

ouh kita kena selalu ajar bby pusingkan badan dri dia terlentang la kn supaya biasa

Belajar meniarap/ tummy time boleh jadi seawal sebulan. Tapi kena train buat kerap dan sekejap² . Tengok keadaan baby. Merangkak pula depends, setahu takda specific sebab tengok perkembangan anak juga.

banyak kan tummy time dgn baby awak. utk bg baby boleh meniarap.

3bulan dah bole meniarap kalau kerap buat tummytime

3 bulan lebih da boleh meniarap