gender

My baby.. Scan dua kali.. Doc cakap baby girl.. Tapi, org sekeliling tengok.. Semua cakap baby boy.. Saya pun confius. First baby

20 Balas

Klu sye lebih percaya scan 😁 Sbb kdng2 fizikal kita mcm2.. Mngandung 1st n 2nd perut sye besar n meninggi,muka bersih, suka make-up semua org ckp baby girl.. Tpy keluar elok je dedua pistol 😂😂😂 sbb scan doc dh ckp boy

4y ago

Ok je apa2..tapi sy pula suka boy abang n ketua sesuai..hehe

Sama la mcm sy. Scan kt kk dgn swasta doc ckp girl. Tp ade kwn sy ckp boy. Mak ayah mertua sy ckp girl. Instinct sy rase girl. Wallahualam. Beli baju2 unisex je. Yg penting baby sihat 😁

Kalau sy, sy ikut ckp doc sbb dia yg scan dlm tgk baby. Org sekliling cuma ckp based on experience & lain org lain keadaan fizikal badan + kedudukan janin.

Sya smlm g buat detail scan..dlm 2o weeks..alhmdulillh..smua ok..cma x nmpk je ..jntina pe.sebab bby kepit kki.😄😄😄

Sy dari awal preggy instinct dah rasa ni macam boy je. Husband duk cakap girl. Bila pi scan, rupanya betul boy. Betul instinct mommy, hehe

4y ago

Boleh share x? Saya dah ade 2gegirls n this time rs lain dr mengandung sblom ni.

urmm , biasala tu .. haha, saya pun org kata gitu .. tapi saya lebih percayakan scan sebab dah terang-ii nampak kat dalam gegirl

Macam saya mula2 nmpk boy, kali kedua girl.. Sekli keluar boy.. Hihi.. Nasib laa stanby baju bby yg unisex punya.. 😊

Tak kesah la sis laki ke pompuan. Mcm sye org kata pompuan tapi scan laki last2 keluar memang lelaki

Asalkan baby sihat sudah...jgn berharap sgt utk dpt jantina baby yg kita nak...beli je baju unisex

Kalau sy lbih pcya ckp Dr...Sy xsuka menconfiuskn kepala sy..huhu🤣😂