gender

hai semua ... ? saya nak tny cikit ... sy scan baby d kk doc bgtau girl ... then , sy scan kat klinik swasta pun doc cakap girl ... so mmg kmgkinan baby saya girl ?? atau xblh yakin sgt ?? sebb naluri saya mcm cakap boy , org2 skliling pun ckp nampak gaya mcm boy ... #babyfirst

39 Balas

sy first baby nk sgt boy..sbb suami mmg nk boy.scan dari awl2 lgi dh nmpk bird dia.scan 7 bln pn doktor ttap kte boy.lps tue scan yg 4d.mmg btul2 nmpk bird.kuar2 mmg boy.yg second plk.nk sgt girl.klu tgk baby girl.suka sgt.nnti blh pakai baju cntik2.scan first doktor bgthu nmpk burger mcm girl.2 kli scan doktor ttap kte girl.3 kli scan doktor ttap kte girl.scan 4d x smpt bt.twakal lh.tapi hati ttap rse girl.last2 sekali Kuar girl jgk.happy rse.tapi preggy boy dgn girl.skit pn xdk alahan.

Baby kedua saya waktu scan pun doktor cakap mula2 tu girl lepas tu waktu review lagi balik cakap boy.. Doktor suggest buat ujian darah utk kenal pasti jantina baby sebab sangat penting takut nanti ada complication. Result ujian darah cakap baby boy. Dah bersalin kluar memang baby boy tapi baby saya diagnose hypospedias. Sangat penting ya kalau scan jantina tu tak pasti saya sarankan buatla ujian darah. Sebab benda ni sangat berkaitan dengan hormon baby.

Ssh nk ckp klau mcm sy naluri sy slalu trbalik..bile sy rse bby sy boy kluar nye girl, naluri rse girl kluar boy..cume sy bleh detect perbezaan simptom pregnancy sy klau preggy bby boy n bby girl berbeza skit la..sy pn da 2x kli scan 1st kt swasta, 2nd kt kk due2 ckp bby sy boy..naluri sy rse girl tp suami ckp boy sbb mse doc details scan hri tu suami ckp doc tunjuk jelas testis n penis bby..tp sy ni ttp rse was2 😅 bju bby sume sy beli unisex..

2y ago

Same kite ……

Sy pulak scan yg first doc ckp boy. So dh start pgl nama. Sbb excited bakal dpt boy, yg first dulu girl. Scan kali kedua doc ckp girl pulak.. Tergamam jap. Sbb selamani dok pgl nama boboy 😂 scan kali ketiga, mula2 doc ckp girl, tiba2 doc tukar pulak ckp boy. Doc ckp better ada dua nama 😂😂 Tunggu scan 5D pulak nanti Ahad ni mcm mana 😂😂

Jgn berharap sangat sis.. macam sy dulu , semua orang cakap sy mengandung bby boy .. naluri sy pun kuat kata boy . Tapi bile nak due ,doc scan .. doc ckp 75% girl . Fake hope ! . Bile baby dh kuar mmg girl 😂 . Takpe la boy ke girl , janji urusan semua berjalan ngn lancar ea .. Aaamiinn

Saya pulak waktu scan first doc kata keris (boy)😅...dah beli brg2 bb semua biru...sekali bila dh nk dekat bersalin doc scan lagi ...doc kata mommy bb burger (girl)😅😅🙄....keluar mmg girl..bb girl pakai la baju biru🤣

3y ago

brpa kali sis scan nmpak boy? ☺️

Nk pasti nnti msa buat detail scan..sonogrpher akn chek..depa lg teror de doc bab scan jrg silap..scan tepat ke tk brgntung pd kecanggihan mesin ngn kddukan bby gak kangkang ke tak plus ngn kmahiran sape yg scan..nk lg jelas buat 5d skali lpas detail scan..

sya lgi.membinggung kan..bilaang scan pkar o&g..cakap boy..bila scan dekat kkm cakap girl..btul2 membinggung kan...malas suda nak pikir gender ni..yg pnting baby healty..cuma ati ni nak sngat girl..sebb dua2 da boy.ni ank yg ketiga 31 weeks

Saya scan 10 msa pregnt sbb lmbt buat buku pink. So scan bnyk kli sbb nk sure edd. Tnya gender senua dokter kata tk nmpk. Lst ada 1 dokter kata lki. Tpi tu pun tk sure sngt. Tub tub lahir bby girl 🤣 nsib beli brg bby pink biru selamat

Mcm saya lah sis, masa mengandung dulu check swasta dgn kk pon ckp girl.. Tapi naluri hati ckp boy.. Skali masa deliver tgk bby girl.. Hehehe.. For me tak kesah pon dapat girl ke boy ke janji anak tu sihat walafiat..