Bedung

Baby saya tak sampai sebulan, tp tak suka bedung. Bahaya ke

18 Balas

x bahaya pun..sy bedung bby sy bape hari je..pstu x bedung dah..ade laaa yg tegur ehh kenapa x bedung..eh kenapa x barut perut..ehh kenapa x pakai sarung tgn kaki..haihh😂 sihat je anak sy ni..cuma ye la bby x lari dari kembung perut,time mcm tu sy urut2 perut,barut perut,da ok sy x barut la..bedung pulak time bby payah tido atau sy nk mengurut sy bedung la,lama la sket die tdo sbb bdk kecik ni suke tdo dipeluk😬

Tak bahaya pun .. cuma baby akan mudah terperanjat bila dengar sesuatu yg kuat , mudah terjaga dari tidur n tak tidur lama.. kalau nak bedung pun , keluarkan tgn dia dua2.. lepas dah tgk dia okay , bedung satu tgn , lepas dah okay lagi boleh bedung dua2. InsyaALLAH.. moga Allah mudahkan urusan sis ❤️

Sme lar sis.. Ank2 pn xsuke bedung umo xsmpai sbulan lg.. Alhamdulillah dh bsar2 dh sume nye.. Xde ape pn.. Brjlan pn elok jer😅bedung xnk bg dye trkjut jer.. Sy rpatkan bntal kiri knan lipat kain lampin letak atas dada ataupom bntal lembut n nipis tuk elakkan dye dri terkejut

Ank sy pun xsuka bedung. Dlm 2minggu je dpt bedung dia pstu dia xnk rimas lgipun cuaca panas. Klau nk bedung kena make sure dia dlm keadaan selesa xpanas. Sy ltk mntk peluk rpt dgn ank utk elak dia trkejut msa tido sbb xbedung.

Ank sy pun tk bedung jugak, dsebabkan cuaca yg panas dan bahang ni, dia tidur pun xselesa.. Tp okey je tak de masalah.. Just barut laa tak tinggal sentiasa pakaikan..

sma la x ska dibedung tp klau xbedung mmg jns tkjut je tgh tdo ksian tgkknya . so bdung dri tgn smp pgg kaki trbukak sbb senang dia kangkang hahhaha .

4y ago

Sama la ank kita 🤣🤣

Baby saya pun sama.. Dia buat muka rimas bila dibedung.. Pastu tak sampai berapa lama, habis terburai laa bedung tu.. 😆

x bahaya pun..baby sy lgsg x nk dibedung..klu bedung dia nangis..so kesudahannye sy lgsg x bedung baby sy tu..

Tak lah. Baby sy dari lahir tak bedung. Sebab asal bedung baby nangis2 tak selesa.

anak sy bedung time malam smpai pagi je .. tgh hari ptg x pakai bedung pon