Bedung baby

Ada tak sini baby dia suka bedung sampai 4 bulan. Ada effect tak kalau selalu bedung saja mcm delay kan dia nk berpusing atau meniarap ke? Baby saya selalu nangis mintak bedung lagi2 time nak tidur #firstmom #bantusharing #seriusnanya

6 Balas

Sama mcm anak sy suka sgt bedung skrg 4 bulan. Kalau bedung mmg tidur lama tidur malam kalau susu cuma dream feed je. Tapi saya dah stop slow slow utk bedung kan sbb dia dah mula nak meniarap. Bedung dah kene wean off kalau anak dah start nak meniarap sbb takut nnt meniarap masa tidur bahaya sgt.

Bedung baby sekejap2 ok kot awak jgn terlalu lama. Ada je org bedung baby masa tidur. Kalau masa lain kita nak bg dia explore. Kalau dia dh meniarap tu bahaya sikitlah sbb kalau dh berpusing takut dia tak boleh control sbb tangan dh kena bedung

anak saya sejak masuk 4bulan ni dia mcm susah sikit nk tido . jd tk bape nk lena . kdg2 saya bedung jugak mlm . tp biasa kejap je , nti dia mntk susu pkul 3pagi saya bukak terus bedung dia . bkn apa rumah saya panas gilaaa . hahah.

Sy masi bendung anak sy da nak masuk 4 bulan hanya jika waktu untuk tdr mlm sahaja siang sy biasakn fia tak bendung. Napa malam sbb anak sy jenis yg sekejap terkejut jdi nak tdr dia better sy bendungkan.

9mo ago

Saya try nanti. Tapi kalau tangan dia dh terkeluar bedung time tidur pon dia dh nangis sbb tangan dia tak pandai handle

ank sy tido siang ja bedung full sbb mudah jga klau bunyi bising, mlm bedung dr pinggang ke bwh..kalau x bedung x tido sbb kaki asyik nk menendang ja😅

Noted nanti saya buat mcm ni. Thank you