BABY 4 BULAN ECZEMA

Hi. Baby saya eczema teruk kat muka, kepala, telinga, leher, kaki & tangan. Dah pergi dermatologist. Doc bagi 2 krim utk dicampurkan & krim parafin white soft (vaselin). Tapi bila saya sapu 2 krim tu, muka anak tetiba jadi merah2, bintik2 halus naik bertambah teruk. lepas tu lama sikit kurang dah bintik tu. Normal ke mcm tu? ke kulit anak tak sesuai krim tu? kesian anak saya tergaru2 & tidur terganggu. Minta bantu saya 🥲

11 Balas

sis cuba cari kat shopee baby cream egozite... masa anak first teruk sgt kudis² dgn merah².. smp dr ckp kena kudis buta.. tapi smp umur 7 bulan yak hilang. kedai sen sei rekemenkan pakai cream ni alhamdulillah 2 minggu je kulit baby clear.. skg anak dah 12 tahun.. even smp skg sy still beli cream ni kami sekeluarga pakai.. skg sy mengandung 10w... ari tu allergic teruk kat mata gatal².. pelbgai ubat klinik bagi tapi tak baik dekat sebulan.. dan saja try guna cream ni sapu.. alhamdulillah 2 hari kulit mata jadi halus.

Anak sy eczema Dr kecik, pelipat kaki, lengan bawah leher.. Kering dia garu sampai berdarah2.. Xtau nak Cuba cream & losyen apa. 2-4jam skali sapu. Sebab bila kering je dia gatal.. Tengah malam pukul 2-3pagi sy bangun Lg sapu losyen kat badan dia. Start minggu lepas sy try allano losyen amway. Alhamdulillah OK dengan dia.. Xde laa baik terus. Atleast sy sapu 2x je dalam 1 hari. Lepas mandi pagi & lepas mandi malam.

Sis masuk shopee, cari krim ni 'HB Tabib.' Mmg khas dan mujarab utk eczema dn skin allergy, sye sentiasa simpan stok ni dah bertahun dah gune utk seisi keluarga. Sbb pakai ubat hospital ade steroid dan menipiskan kulit. Selamat utk bayi dan organic. Sye letak sekali je dah melegakan kegatalan dan baik terus lepas sapu a few times. Boleh bace testimoni2 sblm beli. Kesian anak tu kegatalan.

guna Snowhite Lotion sis..Ank sy 3 bln ekzema..mcm2 ubat klinik da guna..klu klinik cuma bg cream Ade steroid..xbgus utk bby..die mmg hilang..tapi skjp..Dan steroid mmg xelok utk bby..sy beli Snowhite Lotion..sbb mmg Dr susu unta..smpi skrg Ank ok..umur Ank da 4 tahun

anak sy ekzema jgk dari umur setahun. Kalau sis berdekatan shah Alam, boleh try refer klinik Adik kat sek 9. Pakar kanak2. Rmi ank yg ekzema bila refer situ, alhamdulillah serasi ubat dia. Doktor pn baik sgt, ramah sembang. Anak sy bawak ke dia yg okay smpi skrg.

baby puan minum susu formula ke? klu ya.. kmungkinan juga baby puan alergic susu.. ada baby yg mula mnunjukkan tindak balas xserasi dgn susu formula bila mningkat usia ..

try snowhitee krim..lembut lembap utk kulit ezema..ruam..gatal..kurap n mslah kulit..ank sy pkai sekejap hilang..mcm2 krim n produk sblm ni gune x jln

Sis boleh guna young living oil. Agen2 boleh tolong advise guna mix oil apa utk eczema. Sgt effective

Sapu minyak masak lepas tu sapu tepung ubi je, saya eczema dari baby pakai tu je cepat baik..

Sabun nurraysa tk silap bnyk feedback baby ii bdk ii yg ade ekzema