BABY 4 BULAN ECZEMA

Hi. Baby saya eczema teruk kat muka, kepala, telinga, leher, kaki & tangan. Dah pergi dermatologist. Doc bagi 2 krim utk dicampurkan & krim parafin white soft (vaselin). Tapi bila saya sapu 2 krim tu, muka anak tetiba jadi merah2, bintik2 halus naik bertambah teruk. lepas tu lama sikit kurang dah bintik tu. Normal ke mcm tu? ke kulit anak tak sesuai krim tu? kesian anak saya tergaru2 & tidur terganggu. Minta bantu saya 🥲

11 Balas

anak sy ekzema jgk dari umur setahun. Kalau sis berdekatan shah Alam, boleh try refer klinik Adik kat sek 9. Pakar kanak2. Rmi ank yg ekzema bila refer situ, alhamdulillah serasi ubat dia. Doktor pn baik sgt, ramah sembang. Anak sy bawak ke dia yg okay smpi skrg.