BABY 4 BULAN ECZEMA

Hi. Baby saya eczema teruk kat muka, kepala, telinga, leher, kaki & tangan. Dah pergi dermatologist. Doc bagi 2 krim utk dicampurkan & krim parafin white soft (vaselin). Tapi bila saya sapu 2 krim tu, muka anak tetiba jadi merah2, bintik2 halus naik bertambah teruk. lepas tu lama sikit kurang dah bintik tu. Normal ke mcm tu? ke kulit anak tak sesuai krim tu? kesian anak saya tergaru2 & tidur terganggu. Minta bantu saya 🥲

11 Balas

Anak sy eczema Dr kecik, pelipat kaki, lengan bawah leher.. Kering dia garu sampai berdarah2.. Xtau nak Cuba cream & losyen apa. 2-4jam skali sapu. Sebab bila kering je dia gatal.. Tengah malam pukul 2-3pagi sy bangun Lg sapu losyen kat badan dia. Start minggu lepas sy try allano losyen amway. Alhamdulillah OK dengan dia.. Xde laa baik terus. Atleast sy sapu 2x je dalam 1 hari. Lepas mandi pagi & lepas mandi malam.