BABY 4 BULAN ECZEMA

Hi. Baby saya eczema teruk kat muka, kepala, telinga, leher, kaki & tangan. Dah pergi dermatologist. Doc bagi 2 krim utk dicampurkan & krim parafin white soft (vaselin). Tapi bila saya sapu 2 krim tu, muka anak tetiba jadi merah2, bintik2 halus naik bertambah teruk. lepas tu lama sikit kurang dah bintik tu. Normal ke mcm tu? ke kulit anak tak sesuai krim tu? kesian anak saya tergaru2 & tidur terganggu. Minta bantu saya 🥲

11 Balas

sis cuba cari kat shopee baby cream egozite... masa anak first teruk sgt kudis² dgn merah².. smp dr ckp kena kudis buta.. tapi smp umur 7 bulan yak hilang. kedai sen sei rekemenkan pakai cream ni alhamdulillah 2 minggu je kulit baby clear.. skg anak dah 12 tahun.. even smp skg sy still beli cream ni kami sekeluarga pakai.. skg sy mengandung 10w... ari tu allergic teruk kat mata gatal².. pelbgai ubat klinik bagi tapi tak baik dekat sebulan.. dan saja try guna cream ni sapu.. alhamdulillah 2 hari kulit mata jadi halus.