Baby Jaundice

Baby saya dilahir pada 16/08/2020, pada 21/08/2020 check kuning dok ada 233 (14) , then 22/08/2020 check kuning dok ada 186 (11). Macam mana nk turunkan jaundice baby lagi cepat selain breastfeed ? Sebab sy risau sgt.

Baby Jaundice
16 Balas

Bby sy kuning 347, warded siap nk kena tukar darah. Sy bykkan bg susu, terpaksa campur bg susu formula Karihome sbb susu badan sy takde. Lepas tu suami ikhtiar sapukan tapak kaki baby dgn getah batang wali. Yg pahit tu. Masa tu sanggup pahit rasa kat jari semata2 nak bg kuning ank turun. Alhamdulillah, hari ke 14, kuning ank 40 je. Nasib baik x kena tukar darah masa mula2 warded tu, just duk bawah lampu je 2 malam.