baby sering menangis

Baby saya dari berpantang sampai sekarang usia dia 2bulan lebih masih sering menangis, walaupun dah diberi susu dan tukar pampers.. Kalau kembung baby selalu kentut dan berak pun ok.. Saya nak bawa dia berjalan keluar pun takut.. Kadang saya rasa tertekan sangat dengan keadaan baby mcm tu.. Siapa yang ada pengalaman macam saya..? Sampai bila yer baby akan stop menangissss je macam ni..? Soalan kedua saya mak mertua ada cakap mungkin baby terkena hernia.. Saya sertakan sekali gambar pusat nak mintak pendapat semua sama ada normal atau tidak pusat anak saya..adakah benar hernia (angin pasang) ..? Anak saya perempuan..

baby sering menangis
15 Balas

My daughter 2 months 22 weeks 1 week born until 2 months she cried almost everyday. Doctor told us this is colic they will cry for no reason. Some might cry for 3 months some until 6 months. Thank god jan 1st (2 months) her colic stops. Try rocking your baby i drive my baby out every evening for long drive until she falls a sleep sometimes we drive for 3 hours. Try to give pacifier Use sound to calm her (white noise) Or swaddle your baby Try google they teach u many techniques I know this is stressful but colic will go away. Being with a crying baby who is difficult to soothe can be exhausting, stressful, and frustrating. Keep in mind that just by being thereholding and comforting your child you are teaching her that she is not alone and that you will stick by her through thick and thin.

Slalu anak slalu nangis ni pasl colic, boleh google apa tu colic kalau x tau, kalau perut kembung better jgn bagi baby minyak cap yueyi tu, pedas ya.. kalau u sendiri sapu dekat perut u pun terasa hangat apa lagi kulit baby.. My baby dulu bila sapu minyak yueyie terus nangis, bila i try rupanya 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Maybe anak sis ada baby colic. Cuba buat research.. baby colic ni satu keadaan mana dia nangis lebih dari 3 jam tanpa sebab. Takda penerangan kenapa sesetengah baby terkena baby colic ni. Tapi jangan risau, baby colic ni akan hilang juga cuma ambil masa yang lama bergantung pada baby tu sendiri.

High demand.. colic .anak pun camtu..tapi now da kurang.. now Dua bulan.. minggu ke 4 -5 dia meragam bersalin ceaser.. xda air susu Sgt.. tukar susu formula& beli botol anti colic.. kerap sapu minyak telon.. standby gripe water.. & colic drop. Pastikan selalu blurp & exercise kayuh basikal..

5y ago

colic tu kmbung prot @ angin

Anak sy nangis teruk mcm kena cubit sbb dua bnd... 1) colic 2) ada 'benda'kacau' Solution 1) xminum air dr mane2 penapis air.. Sy masak air, then baru minum 2) sy berubat dgn ustaz, pagar umah, psg surah Al-Baqarah 24jam then br dia lena tdo

5y ago

Solution no 1 .. masak air..colic lega x sis?.. sebab plan nak turun susu..

Sis tuam dgn daun sirih sis .. tuam kt ari² ..lps tu lipat daun sirih tu empat segi letak btl² kt pusat ...baru barut .. Saya buat mcm tu alhamdullillah pusat anak Saya masuk blk Dan tk terjojol kluar .. klo tk sblm tu dia asyik menangis

Ank buah Sye pon sme pusat terkeluar nangis Non stop tiap2 kali malam... kembung perut memang tak boleh nak ckp sentiasa,dh urutpon same...last2 pergi ke Darussyifa' alhamdulillah elok Smpai skunk...sambil2 Tu bg grip water elak kembung perut...

5y ago

Search kat Google sis...grip water...untk kembong perot

Saya selalu urut perut anak dgn minyak cap limau(yuyi) Dan mengaji untuk anak.alhamdullilah dia ok time tidur.cuma Tang geliat je takut dengar sebab baby saya menggeliat sepenuh hati.😂😂😂😂

Saranan kakfa Cari perubatan ruqyah atau org tua2 YG pandai.mntk doa mereka.mgkin ada gangguan dalaman yg puan x sedar. Insya Allah. Cubalh.. Klu area jb blh contact cikgu fazli 01127518212.

Takot sawan tangis ke sbb tgok anak puan ok je pusat dia..anak sy kena umbilical hernia dgn inguinal hernia..bkn cm tu awk..dia lain..mgkin ada sebb dia nangis, g jmp doktor dan berubat..