Baby Tak Berak

Baby saya dah 3 bulan 8 hari. Sekarang ni, rutin berak dia jadi 3-4 hari sekali shj. Baby start berak 3-4 hari waktu dia 2 bulan 25 hari. Baby minum susu badan shj. Normal ke tak ye?

17 Balas

Normal, asalkan perut baby tak kembung & sllu kentut itu okay.. Baby sy seminggu sekali berak, prnah juga baby smpai 2 minggu tak berak tapi nurse ckp normal asalkan sllu kentut & kencing mcm biasa

3y ago

lepas 2 minggu dia berak..still jd mcm tu lg (x berak) ke lpas tu? sis ada g hospital x?

Stimulate tempat berak baby tu dengan kapas atau jari. Jgn jolok. Just stimulate, untuk bg baby rasa nak berak. Urut juga dekat tapak kaki dan perut baby.

Normal.. baby sya 3bulan 12hri berak 3-4x jga.. Jgn risau.. Klu wrna tahi masi kuning.. Texture tak bulat2(keras) lembik2 ja mksudnya okay..

Normal if breastfeeding.... Kalau pakai susu formula maybe susu tu xsesuai utk baby sis... Try buat urutan manja dibahagian perut baby....

Normal kalau susu badan fully. N perut tak kembung. Yang jadi masalah kalau minum susu formula sehari tak berak.

Ohhh. I pun wondering benda yg sama.. baby 3 bulan jgk. Normal ye? Lega hati dengar

Normal..ank sy yg 1st pun mcm tu..padahal minum susu badan full tu...

Normal sis..kalu bby hnya minum susu bdn..max 7hari sis

Normal. Kalau kentut je pun dah ok dah 😉

Normal, as long kencing, kentut its okay