Teething Baby Loses Apppetite

Baby is now 9 months and a half refusing to eat and im assuming its because she’s teething. Is it normal that they refuse to eat when teething? How long will this go on and what do i feed her since she hasnt been eating solids for the past 3 days.

12 Balas

Anak saya pun sama. Hari semalam baru perasan 2 batang gigi bawah tumbuh. Apa yang saya buat, saya masak murtabak nasi/lempeng kelapa/pancake pisang/riceball & biar dia suap sendiri. Saya makan sama sama dgn dia waktu makan.. Baru la dia nak makan. Susah hati anak tak mau makan ni.. kan

anak sya pon sama..tapi awak bleh try bg dia pegang makanan sndiri spti biskut rusk,buahan2,jejari nasi kee..biar baby tu gigit2..sbb bila gigi nak tumbuh dia rasa sakit n perlu bnda untuk mengigit..

cuba sis bg dia pegang makanan tu,anak saya pun mcm tu jugak. dia mmang kurang mkn sejak gigi nak tumbuh,nasib baik menyusu dia tk kurang. mkn je kurang

Keep on offering her with another menu, texture, performance etc. A long ago question, but I like to respond. 😉

Tula. Sama jugak saya. 9 bulan dan refuse nak makan.. suap menolak je. Tapi sekarang malam xboleh tidur dia. Kerap terjaga2.

2w ago

Anak saya breast feed. Saya tepuk2 dulu. Kalau dia refuse, baru saya angkat, biar dia mengempeng sekejap. Selalu nya less than 10 min, dia akan tertidur balik.

anak saya pon sama . tknk makan . tapi bila dia pegang sendiri makanan tu dia makan . susu 180 ml habes je minum .

1y ago

samala dngn anak saya

samala..igtkn sbb tak sihat..tp baby agak meragam jgk Kan ms NK tumbuh Gigi ni..br baik demam..

Cuba suap ank guna tangan or bby sndiri pgng mknan tu

anak saya pulak xnk susu je. makan dia nak. hm risau. nk tumbuh gg atas

my baby pon sama... siap kurang minum susu...