Baby 4 bulan cirit

Nak minta nasihat., Baby saya cirit sejak semalam. Tadi dah pergi klinik, tapi kesian sangat anak saya setiap kali nak cirit dia akan nages kesakitan., Nak basuh pun nages, bontot dia merah sangat2.. dia nages mesti sebab pedih.. saya x tau nak buat macam mana.. x sanggup tengok dia nages macam ni.

2 Balas

better bwk g hospital. utk bntot merah boleh sapu nappy rash cream mcm sudocream. and basuh kalau boleh dgn air biasa. baby wipes kadang2 ada alcohol buat kulit dia lagi pedih. smoga baby cpt ok

baby awak mnum susu pe? klau fm better tukar susu, kdg baby x rasi dgn susu sbb tu dy cirit .. jgn biarkan trlalu lama sbb bhyakan usus baby