Stress nak bagi susu apa lagi 😩

Baby macam tak minat menyusu, sekarang baby i dah 3bulan 16hari, sekarang tgh on susu similac free laktose. First try haritu mmg okay minum susu kuat. Sekarang macam tak minat. Sehari nak minum 6 botol pun susah. Boleh tau tak kenapa 🤦🏽‍♀️

4 Balas

Sy pon guna similac lf tapi haritu bby sy kena salmonella then najis still cair n cirit. Then bgi susu tu dia isap then dia buang. Then sy ckp kt Dr. Dr ckp mybe bby xsuka susu tu lpstu dia suruh tukar susu yg dia suka. Tukar susu anmum berak terus xcair. Tp mslh kurang myusu tu msh ada. Risau bnyk main tp nyusu kurang sgt

1y ago

3bulan x perlu 2jam sekali minum dh. ikut gap 3-4jam menyusu tapi kne bgi lebih. 4-6oz sekali feeding.

sye rse memg mcm tu.. klu bce dlm grup nie, mostly bby ble da 3month mcm x mnum sgt.. anak sye pn sme.. klu dlu selang 2 jam.. skg ske hati dye je.. cuma sye naikkn oz sikit klu gap mnyusu lme sgt..

1y ago

bukan dh 3m mcm tu. bile dh 3m jadual die dh berubah. kne bg 4-6oz utk 3-4jam. 2jam sekali tu utk newborn sbb newborn mnum susu 2-3oz.

bby lactose intolerance ke? kalau ye boleh try dupro soy atau karihome. kalau x, try morinaga. s26, snow, frisolac, nan.

1y ago

bgi berapa oz? gap berapa lama?

boleh sy tahu, awk bg brape oz utk baby awk stiap kali bg susu?

1y ago

oo.. ank sy 2oz. tu pun kadang habis kdg x.. tp ank sy bru 2bulan 6hari