baby 6 bulan susah nak minum susu

Kenapa ye anak sy ni msuk 6 bulan susah betul nak minum susu? Buntu dh sy, bila bg dia minum sikit je lepastu mengamuk 🤦🏻‍♀️ ada time mana tu nampak je botol susu yg sy pegang terus menjerit mengamuk 😭 macam² botol dah sy tukar.. puting pun. Semua dia tolak.. Nak tidurkan pun susah smpai kami laki bini ni dh tak tau nk buat mcm mna lg dah.. #pleasehelp #firstmom #seriusnanya #firstbaby

6 Balas

Dah try cuci lidah baby? Maybe lidahnya ada kulat, try cuci then offer susu semula. Kot sbb lidahnya dia tak selesa.

1y ago

tak ada .. lidah dia bersih je

ha aa laa ibu² dia dah tumbuh gigi dah skrg.. 😂 comel je 2 batang gigi tu 🤣

Sy rasa anak sis nak start tumbuh gigi la.. try bg cara lain selain botol..

1y ago

ha ah sis mmg anak sy tumbuh gigi dh skrg.. mklumlah anak first agak gelabah sikit 🤦🏻‍♀️😂

mungkin susu nye yg dia tak suka..

nak tumbuh gigi mungkin..

Nak tumbuh gigi ke?

1y ago

dh cuba bg dgn sudu .or selain btol.