Baby muntah lepas minum susu formula

Hi mummy2! Baby i muntah lepas first time dia minum susu formula.. (i bagi s26 gold).. dia fully minum susu ibu sblm ni, tp guna botol (i pump, tak bagi direct). Harini dia dah 6months 4days.. and 1st time i try bagi fm, then dia muntah. I bagi 150ml sama mcm susu badan.. actually i x nak bagi tp susu i dah tak cukup ? so terpaksa bagi.. nasib baik dah lepas 6 bulan dah.. So.. patut ke i try bagi lagi sekali next time? Or patut ke i try susu lain? Tp ikut plan i mmg nak bagi sekali sehari je.. sbb i still nak bagi susu badan.. cuma tulah, tak cukup. ? Thanks ya..

2 Balas

Tkt xsesuai dgn bby u...cm ank 1st dulu try n error..xsusuai dgn perut dia kita blh nmpk cm dia mntah or sembelit or cirit birit..lau jadik stop or tkr susu...

5y ago

Ank u da 6bulan kn...da start solid food..6t mkin besar dia makin sikit demand nk df..cm ank i dia df time nk tido je..time lapar i bg makan kyg2..kdg2 smpai dia main2 n tido sdri sbb kyg mkn mknn...dulu pun cm fkir susu xckup jd nk bg fm..last2 ank mnth n sembelit...smpai skg da 1thn 8bulan masih df tp time nk tido..lain2 msa mkn manjang...mtk nasi la mtk roti la mtk bskut...

Try dutch baby atau dupro