Risau sebenarnya

Baby 8 minggu kalau scan memang tak nampak eh?

16 Balas

Ada yg sy bace time 8mnggu ad yg x nmpk lg ad yg dah nmpk bgantung pada org jgk sis lain2 x sama.jgn risau okay insyaallah semoga baik2 aje.Dr ad bg x appointment lg 2 mnggu ke utk scan balik.Mcm sy mula2 scan nmpk ktung je janin x ad Dr bg 2 mnggu utk scan balik ujng buln ni baru g scan balik kt pakar..

5y ago

tapi doctor kata ada tapi tak nampak lagi. tapi hati still risau. takpelah lagi 2 minggu saya try scan lagi

Pernah cek sblum ni pastu x nmpk janin hnya kantung je.. Syak blighted ovum.. Doc kate kndungn mgkin 8 mggu.. Lpstu tggu 2 mggu lg jumpa. Alhamdulillah baru nmpk bby and heartbeat dia 😭 syukur doc kate 8 mggu btul dah umur dia

5y ago

ok saya nk tunggu lg 2 minggu lah. tq ye

Sy scan smlm vagina scan.. nyilu rsa.. alhamdulillah nampak heartbeat baby.. bru 6w6days.. g hospital sbb ada blood spotting... Alhamdulillah kandungan sihat.. risau tu tuhan je yg tau kan...

Jangan risau. Saya pun 8w. Taknampak dari luar. Scan dari bawah baru nampak baby dengan jantungnya. InshaAllah dua minggu lagi dah nampak jelas dari ultrasound.

5y ago

Bukan. Saya scan di hospital government sbb ada kes bleeding haritu. Di klinik dia tak scan selalu, kecuali usia 18w ke atas taksilap saya jika tiada masalah apa2.

Saya scan ikut bawah masa 8 week, nampak kantung & heartbeat. Sebelum2 tu scan kat perut tak nampak. Maybe kantung kecik lagi & perut jenis tebal

Depends awak, setiap org lain² ,sy 8w dah nampak heartbeat baby, kk tempat sy pulak nak bukak buku kene 8w-12w, nt awak repeats scan lagi ye

Tak jgk. Ritu sy bkak buku mse 9 weeks Dr nmpk. Cume samar2. Yg penting kne jaga diri dan kandungan. Semoga sihat selalu.

Sy scan bawah baru nmpk bby..klu scan biasa mmg xnmpk..skrg alhamdulillah dh masuk 30weeks

Ada sstengah tu ssh nmpk skit sis..tggu 2 mnggu lg scan InshaAllah nmpk la tu...

Slalu dah boleh nampak.. Tapi tunggu lg 2 minggu try repeat scan..