scan

memang 8 weeks scan doktor cakap kantung ade janin nampak tak jelas.ade ker yang macam saya..anak pertama tu yang risau ..doktor kata lagi 2 week scan lagi

24 Balas

Saya pun sama first baby, aah mmg 8 weeks tak nampak pape, nampak kantung je. Saya baru scan 14 weeks baru nampak baby terlompat2 dalam perut. Sepanjang 1st trimester. Pergerakan kene banyak jaga. Saya memula dulu risau juga sbb saya jenis banyak bergerak n terbiasa keje lasak. Tapi selalu pesan anak dalam perut, in shaa Allah moga kuat mcm mommy dia. Alhamdulillah masa scan tu lega nampak bentuk n doc cakap baby sihat.

Saya pon sama sis. Haritu pergi scan 8 weeks jugak, tapi tak nampak clear sgt view baby. Mostly ramai kate normal kalau tak nampak sgt lagi sbb baby still kecik. In sha Allah baby sis sihat, banyakkan makan protein & minum susu 2 gelas sehari

5y ago

lega rasa sis cakap macam tu..kalau tak risau jer

Ada yg cpt nmpk ada yg x. Ikut body masing². Dont worry sis. Lai. Org lain ragamnye. Hehe. Sy 8w dh nmpk janin dan jantung sekali bdegup. Its normal. Ada nmpk awal ada yg lewat sikit kandungan bru nmpk..

kecik Lagi Tu . Tkpeh Ikot Badan Kita Jgk . Kalau Nak Nmpk Jelas Selalunya 10week Ke Atas . Saya Pun Mcm Tu Dokter Suro Dtg Lagi Sebulan , Alhamdulillah Baby Sihat Siap Tunjuk Dia Dh Ada Tangan Lagi ..

sama mcm sy sis..8w cuma nampak kantung je. 10w bila buku pink n scan Alhamdulillah dh nampak baby. sy pun anak first. yang penting sis jgn skip folic acid n mkn buah n sayur byk2

Aha sama mcam saya.. Baby first jugak... Scan 7w nampak kantung je.. Doc suh dtg masa 14 week.. Alhamdulillah terus ada heartbeat n dah aktif pun baby.. 🤭 🤭

Sekitar 7-8 weeks kebanyakan nampak kantung je Sis, saya pun sama. Appointment scan semula jarak 3 minggu selepas tu dah nampak jantung dan baby 👍♥️

Ok lega sikit hati... Kalau tak rasa macam betul ke pregnant? Mana tahu test kit tu error ke boleh keluar 2 lines. Anyway tq mommiesss

Hari tu sy pg klinik check sbb perut kerap cramp..bila d cek doc ckp samada gastric / kandungan d luar rahim..rsu nya sy..

5y ago

Brpe minggu da sis..? Dr scan x?

ya sy pn sama.. kali ketiga dah scan br nmpk janin.. dah 9 minggu. tawakal sis..doa byk2.. inshaallah ada nt.