Baby 3 bulan asik tido..

Baby 3 bulan memang tgh fasa tido ye? Anak sy dari sy amik kat umah babysitter dah mengantuk smpi umah je dia terus nk tido sampai la keesokkan hari nya. Kekadang x sempat pun nk main2 ngan dia. Kat tempat keje rasa rindu sgt..smpi rumah je dia tido pula.. huhu

8 Balas

baby sy masuk 2 bulan, dia mula tidur lena waktu malam. dia tidur pkul 12 sampai 6 pagi. tanpa bangun susu. 6 pagi bangun terus susu. pastu dia akan sambung tidur smpai pkul 10 pagi. Lepas drpd tu, dia jarang tidur siang. kalau tidur pun tengahari 1 jam, petang 1 jam. macam tu la rutin dia smpai umur 3 bulan ni. masuk je umur dia sebulan, sy dgn suami mula ajr dia beza kan siang dan malam. caranya, bila malam je, lepas maghrib sy akan tutup lampu bilik. nak buat apa² guna lampu yg malap aje. sejak drpd tu, malam memang dia akan Lena betul². Jadinya, Sy dgn suami pun dapat tidur lena.

10mo ago

sama sis saya Dan suami pun buat cam tu sebulan lebih die dah tak berjaga malam, tapi pagi ke petang die tak tido ade pun tido kejap2 je 30 menit or 1 jam je