Baby 3 bulan asik tido..

Baby 3 bulan memang tgh fasa tido ye? Anak sy dari sy amik kat umah babysitter dah mengantuk smpi umah je dia terus nk tido sampai la keesokkan hari nya. Kekadang x sempat pun nk main2 ngan dia. Kat tempat keje rasa rindu sgt..smpi rumah je dia tido pula.. huhu

8 Balas

baby sy masuk 2 bulan, dia mula tidur lena waktu malam. dia tidur pkul 12 sampai 6 pagi. tanpa bangun susu. 6 pagi bangun terus susu. pastu dia akan sambung tidur smpai pkul 10 pagi. Lepas drpd tu, dia jarang tidur siang. kalau tidur pun tengahari 1 jam, petang 1 jam. macam tu la rutin dia smpai umur 3 bulan ni. masuk je umur dia sebulan, sy dgn suami mula ajr dia beza kan siang dan malam. caranya, bila malam je, lepas maghrib sy akan tutup lampu bilik. nak buat apa² guna lampu yg malap aje. sejak drpd tu, malam memang dia akan Lena betul². Jadinya, Sy dgn suami pun dapat tidur lena.

9mo ago

sama sis saya Dan suami pun buat cam tu sebulan lebih die dah tak berjaga malam, tapi pagi ke petang die tak tido ade pun tido kejap2 je 30 menit or 1 jam je

Anak saya siang je kuat tido. Petang meragam bila di tidurkan pula. Tak pasti kalau dia oversleep atau apa tapi mmg petang dia just tidur paling lama 30-45 minit je . Ada masa malam dia tak nak tidur pula. Maybe atas baby la kot. Sebab lain-lain kan

anak saya sejak hntr ke pengasuh pon mcm ni. pagi dia asyik main sampai x tido. kalau nap pon mcm 10 min je. saya akan amek dia pukul 7pm lepas balik kerja. dalam pukul 8pm mesti dia dah tido sampai esok pagi. dia bangun utk minum susu je setiap 2-3jam.

Baby saya siang je dia lama sikit berjaga. Nanti bila dah mandikan dalam pukul 4 dia akan tidur sampai esok pagi. Bangun menyusu je.

my bby terbalik yeee. makin bnyak berjaga😆😆. tidur bila ngempeng. lepas nen terus segar yeee. boh dlm buai ngamuk tak mau 😖

baby sy pn 3 bulan mcm tu jgk. asyik tido je. siang paling lama bangun pn sejam stengah.

ada kemungkinan baby kurang/x cukup tidur waktu siang

Boleh study wake window dengan sleep schedule baby