normal ke kalau ikut kiraan dh 6w3d tpi bila scan doc kata kantung bru 5w6d dan kantung kosong?

Awal kehamilan

8 Balas

saya dlu 5 w pun nampk kantung kecik jee . 6w nk masuk 7w bru nmpk bby . tu pun tiap kli sy scan sy tahan kencinh . bg pundi kencing penuh bru sng nk nmpk bby .

hi mommy klu ikut pengalaman saya, doctor ada explain dengan saya,selagi jarak size kantung dengan date last period xbeza 5 hari, masih normal yaa mommy

6d ago

tk lebih dari 5 hari itu normal yaa mommy tapi klu lebih 5 hari, doc akan ikut tarikh size kantung

biasa awl2 ni mmg taknmpk ape2. tggu 8weeks keatas nnt scan balik. g try dkt klinik lain pulak

masa saya 6 minggu pun Dr chek kantung kosong Dr suruh datang lepas 8 minggu baru nampak baby

normal. yg penting follow up after 2w nanti perkembangan usia baby tally.

sy 9 weeks pun nmpak kantung je. bila scan 13 weeks bru la nampak baby.

Kecik lg mmg xnampak..beza seminggu xpe lg normal.jgn risau😃

normal