duduk rumah mak mertua...

Asslamualikum siapa yang ada masalah mcm saya?? Keluarga mak mertua saya baik je dengan saya tapi walaupun baik saya tetap tak selesa nak duduk rumah sekali dgn keluarga mertua... Yelah keluarga mertua saya anak2 dia semua lelaki. Bila kita nak mandi or nak buat apa jadi tak selesa ? saya ada bincang dengan suami tapi suami masih tak faham.. Puas saya suruh suami cari rumah sewa dia ckp nantilah natilah ? bukan saya benci ke apa tapi bila setiap hari memikir rasa sedih stress ? tak tahu nak kongsi cerita ni dekat siapa lagi... Saya pun tahu klau suami balik rumah saya dia pun tak selesa mcm tu jugak saya bila tinggal dirumah mak mertua ? nak lagi waktu suami pergi kerja saya rasa janggal je.. Tapi saya boleh pendam je semua ni.. Bila cakap suami akan cakap duduk je sini ? Say perlukan ada orang yang faham saya je sewaktu bercerita... ❤

55 Balas

wsalam dear, situasi sis sama mcm saya before saya nk kawen lg husb da ckp psal ni, tp saya lain dia nk bwk mak ayah dia dduk dgan kami, terus mcm2 dlm fkiran saya, ada satu haritu masa pg mjlis tu saya ckp dgan mak saya tanak kawen tp mak saya tanak layan saya 😂 sbb saya trlalu memikirkan hal sdmikian, last2 masa time nikah tau2 ustaz kata da sah 🤣👏🏻 mak mertua mmg baik orgnya, bnyak bntu saya, peramah rajin mcm2 lah mybe sbb org tua kan, tp mak ayah husb tak dduk skali pun dgan kami, sbb nya mak husb da lama brcerai dan skrg brsama ayah mrtua tiri, jd mereka tak dduk skali pun, husb saya ni jenis fikir tanpa dia bincang dgan org lain, saya fhm dia ada rasa tnggjwab cumanya dia tak cerita pada org tu, da saya yg jd murung bila fkir mak mrtua nk dduk skali, tp apa yg sis kata kan tu semua benar belaka, even mak ayah mrtua kita baik skali pun kita ttap jd tak selesa bila dduk brsama, lg lah sis adk ipar lelaki, saya yg prmpuan pun tak boleh nk bayang ini pulak situasi sis, sis kena slow talk dgan husb lpas tu mntak petunjuk supaya lembut kn hati husb sis, jenis saya tak pndai ckp depan dia tp klau dia g kerja saya wasap dia, kata trus terang, kdang saya kaitkan dgan bby, ksian kt bby, balik tu dia pun fhm2 lah da relax skit dia pun cuba nk pujuk saya 😅