berat Badan Tak Naik Dari Buka Buku Pink!!

Asslammualaikum Dan Selamat sejahtera..Saya Nak tnya Pernah Tak Ibu2 Kat sini Ada masaslah berat Bdn Tak Naik..Saya Dri Buka buku pink smpai dah masuk 5 bulan Berat sme je....Ada masalah ke nnti Kat BBY??

10 Balas

Saya masa mngandung pun naik sikit je. Bila dikira berat last preggy dgn sebelum preggy, kiranya naik 3kg je spjg preggy. Tp baby keluar 3.36kg. 😅 Berat kita xperlu risau sis. Yg penting pkembangan baby. Boleh tanya masa scan tu berapa dh estimate berat baby masa tu. Kalau x ok, dorg akan bgtau

Waalaikumsalam..sy anak sulung penah berat badan x naik.dia naik turun naik turun.bila masuk 7bulan ke atas baru la berat badan naik skit.alhamdulillah puteri sulung sy lahir dgn selamat..berat puteri sulung sy 2.6kg aje.insya allah doa baik2 sis...semoga di permudahkan urusan segalanya.

4y ago

Insyallah. .aminn🤲26 Ary bln nyh bwu scan bby. .

Sy pon mcm sis jugk ..dri 52 smpai la skrg 36mnggu berat naik smpai 57 je ... Smpai nurse ckp ..bolh x mkn bnyak lagi .... Sy ni mkn ..tpi x tw la die naik slow je ... Dh jenuh dh pg klinik nurse ckp bnde yg sme ... 🤦‍♀🤦‍♀😂😂😂

Masa bukak buku 6w, berat sy 58kg. Alahan turun 4kg. Last 2 week timbang 28w baru naik balik ke 58kg. Xde kenaikan yg ketara. Minggu ni mungkin dah naik 1kg kot, harap2 naiklah nnt doktor yg bising.

Sy dri buat buku pink berat 37kg je..skng dh 7 bulan mngndung berat dh 50kg😂..pdhal sy ni dlu mude2 x pnh naik berat bdn maintain je 37 or 38..lps kwen n mngndung trus naik mndadak..

4y ago

Aah srrius hihi

Klu BMI normal dan kenaikkan badan sedikit, xpe. Jgn underweight sj. So long ibu mkn berkhasiat and minum susu, x pyh risau klu berat naik sedikit

Sma mcm sy... Sekali dh msuk 6bulan kita makn biasa je mcm selalu tp dlm mse semingu je berat naik 2kg...

Sy pn dlu xnaik..skrg 19week..time 16week ok la naik dh sekilo..skrg 19week pn naik skilo lg..total 2kilo

Saya dari first bukak buku pink berat 40kg sampai lah pregnant dah 5 bulan berat still 40kg jugak 😂..

4y ago

Berat awk berapa sis

Pernah ada alahan ke sebelum ni ?

4y ago

Jangan stress2 ye 🤗