BERAT 100KG

hi mama2 . Kandungan sy baru 7minggu, next week nak buka buku pink . Berat badan saya dah cecah 100KG . Agak2 nurse marah tak eh? Sebab first pregnancy berat tak smpai 90kg 😅 . Nervous la

3 Balas

xdelah. i obese tggi 153 berat 80kg+ utk 2nd pregnancy ni pun nurse x bising. masa anak 1st pun berat lebih krg jgk. nurse sllu bebel klau pregnancy rapat x jarak tu je. n utk yg obese, nnt dia list out la all possible risks lps dh dpt result urine, blood test n family history nnt haaa. nnt mkn control taw. kena naik tp still kena control. mkn suku2 separuh haaa

3w ago

Hehe thank u

tak bising pun sis cuma nnti byk kali juga la kena minum air gula , sbb kemungkinan gdm tinggi berat saya start preggy 101kg end 9bulan jd 123kg bebas gdm 😁

3w ago

takpe sis janji makan jgn pulun sgt nasi ke gula tu mmg cari nahas byk2 kan mkn buah , saya naik pun sbb dimanjakan dgn nasi briyani tiap2 minggu tapi tu la alhamdulillah 😆😆