Hii nak tanya,

masa saya buka buku pink berat saya underweight. Ada tip tak nak naikkan berat badan :')

1 Balas

saya pun sama masa mula mula buka buka pink sebab kita kerap muntah and alahan teruk kan. then saya keep consistent makan pagi, tengahari and malam. pagi pagi tu minum susu dulu then yang makan 3 kali ni saya mmg ambil makanan mcm yg doktor pemakanan suggestkan. If tak boleh makan nasi takpe, awak makan roti 2 keping pun okay. (Sama je mcm kita ambil nasi 2 senduk) And Makan makanan sihat means ada nasi, sayur,lauk dan buah!! Saya jaga 3 ni je plus minum susu enfamama pagi2 then second checkup berat saya dah naik 3kg, nurse pesan jangan naik mendadak sangat. Takut kena minum air gula 😂 even tak naik sangat, tapi good improvement la bagi seorang yang berat maintain 40 je dari anak dara sampai sekarang🥲 makan banyak mana pun centu je dia naik🥲 apa apa pun, jangan mengalah okay !! setiap orang badan berbeza, keep positive okies ‘)