Ibu mengandung boleh guna skincare BRILLIANT SKIN?

Assalamualaikum...usia kandungan saya baru 11minggu 4hari..boleh ke pakai skincare BRILLIANT SKIN??

Ibu mengandung boleh guna skincare BRILLIANT SKIN?
49 Balas

kalau boleh masa mngndung jngn la pkai apa2 sbrg skincare. just pkai pencuci muka shja dri drugstore. tkut nt effect kt baby kita dlm perut. jngn jd mcm sy. Sy awal pregy sy trpkai skincare bukn dri drugstore. sbuln mcm tu sy stop trus. Ad alhan pada muka. Then naik jerwat pasir d dahi. Lps tu sy pkai Pncuci Cetaphil sj. Sy xtw smpai skrg bby sy dh 8 bulan tp bayi sy terbantut. Kata dctr mgkin sb msa preggy sy x jaga masa awal khmilan . Sy rasa mcm mnyesal ja. Penat ulang hsptl sb berat baby x ckup. Rupnya bby ad mslah jntung brlubang. wlupn lubbg sbesar jarum. Tp akn mnybbkn tumbesaran trbantut. Sy trfkir salah sy ketika mngndung sb trdedah dgn bahan kimia bukn stakat skincare sj tp bhn kimia smasa cuci tandas pon bahaya ...🥴😌.

i pakai yg drugstore je. yang penting kena faham dan tahu jenis kulit muka sendiri. sama ja dengan diet. kena faham dan cari ilmu untuk diri sendiri. kulit dan badan kita tak sama.. kalau nak study bab kulit sy saran kan puan2 tengok YouTube : Glowwe host dia Puan Mary.. ni linknya https://youtube.com/c/glowwe sy awal2 teruk gak muka ni. breakout hasil ikut trend produk kosmetik. banyak ilmu yg sy dapat untuk penjagaan kulit sy dari channel YouTube ni.. Puan Mary ni penasihat kecantikan juga tak silap sy.. dia ada mention dalam video dia sebelum2 ni.. sy harap perkongsian ini bermanfaat untuk Puan-Puan semua.❤

saya awal pregnancy muka breakout teruk. jadi mengelupas ,naik merah merah dibahagian mengelupas and naik jerawat di pipi. saya totally stop pakai skincare saya. and pakai pure argon oil. alhamdulillah kulit dah kurang mengelupas and redness. walaupun dah 26w saya masih tak pakai skincare apa apa kecuali pencuci muka simple dan argon oil. lagi 1, saya ada baca yang product brilliant ni ada hydroquinone kalau boleh better jangan pakai langsung even after pregnant.takut effect dalaman je. maaf ye kalau terasa dgn apa saya ckp just concerned for your health and baby..

tak bole yunk. better kalau nak kulit cantik sis try, ibu scrub je n sabun gluta gebu xde bahan terlarang utk ibu hamil. kulit kusam, gatal², daki hitam² semua hilang. sbb die scrub n sabun yg bole dipakai oleh ibu hamil. kalau sis nak bole berhubung ngn sy. sbb sy pun preggy masuk 7 bulan sy dh pakai mase preggy 5bulan. time tu muka, badan, xyah ckp laa. hitam berjerawat berdaki gatal² lagi.

2y ago

pm sis nak jgak01111500028 plzz

produk ni bhya sis. ad bahan trlarang. rasanya pernah masuk paper. sy pun pernah beli skotak masatu trpengaruh dgn testimoni smua. tapi dsbbkan was2 nk guna sy survey online n baca dlu ramai yg muka rosak lps stop consume. sy tak smpt pakai n buang trus. better elakkan guna produk mcmni sbb blh efek pd buah pinggang n baby dlm kandungan. kalau nk pakai better yg ad certificate under kkm ataupun produk drugstore

tak boleh sis...produk ni bahan kimia tinggi , KKM pun tak luluskan...ini produk timbang kilo ... cari produk yang selamat di watsons @ farmasi , saya time preggy langsung tak pakai apa2 skin care kecuali sabun cuci muka yang saya buat sendiri.risau bahan2 yang kita guna effect pada baby dalam kandungan...

sy masa pregnant muka kusam sgt sampai bila bergambar nmpk hitam. tp untuk nyawa anak biarlah hitam sekalipun janji takda apa2 masalah pd kandungan. sy stop segala produk. pencuci muka je tu pun 1. takda sebarang krim guna pun. lps beranak dh back to normal kulit sy

x perlu pakai skincare yg byk chemical,time preg ni better stop..mcm saya setiap mlm sapu je minyak castor oil or grape seed kat muka dan leher,In ShaaAllah parut hilang,kulit berseri dan x de satu jerawat pun (boleh google utk tau krlbihan minyak ni)siap anti aging lagi

kalau ikut doktor xboleh pakai skincare yg berbahaya.. kalau skincare awk mmg menggelupas kulit better jgn pakai sb tu maksudnya ada kandungan merkuri tinggi.. setahu sy brilliant dan vsl antara yg buat kulit menggelupas..

3y ago

A ah btul. 3rd trimester ni elok pulak muka. Kering sikit smpai mngelupas. Sblum mngandung kulit sy jenis oily bjerawat. Mngandung licin pulak sbb kering

nmpk kojic acid tu pon dh seram. klu nk pki kojic acid kne taw brapa percentage dlm skin care tu.. sbb klu pakai lama2, long term effectnye akan dpt cancer. Pregnant or x,x digalakn pakai skincare yg ade kojic acid. Mercury apatah lg kn. take care everyone.