Skincare rutin

Hai mommies ii saya nak tanya if kita pakai skincare ada effect tak kat baby nanti ? Sbb syaa first pregnant risau laa ada effect , contoh skincare brilliant skincare . And ada yg sama tak due date bulan 8? Boleh la share trikh bilaa due date mommies 😆

9 Balas

Hi,saya pun first baby ni..awal tahu pregnant,saya stop dulu semua skincare..study ingredients one by one selamat atau x.. Saya guna brand Kiehls, beauty advisor ckp selamat untuk pregnancy..saya study ingredients dia pun so far ok.. Sekarang pun dah 5 bulan lebih, saya cuma pakai pencuci muka,toner dan moisturizer saja.. Sabun badan dan shampoo pun saya tukar juga dari awal pregnancy..saya pakai yg baby punya product beli kat watsons je hehe 😂😂

Skincare brand brilliant tu rasanya ada chemical kan? Better lah stop dulu, risau pula klu effect kat baby. Boleh cari skincare kat drugstore lebih selamat dan ada yg berasaskan natural ingredients. Sy pun due bulan 8 nanti insyaAllah moga dipermudahkan urusan kita semua, semoga baby membesar dgn sihat dan sempurna 🥰🤲🏻

1y ago

amin , smoga dipermudahkan

sy pregnant tak pakai skincare pon. kena skip skincare sbb takut jadi pape kat baby. sy just pakai pencuci jenama simple jeee yg lain ii mmng sy tak pakai. takpe 9bln jeee kena tahan diri drpd pakai skincare

Klu skincare local lebih baik elakkan. Kalau awk rajin study dulu bahan dlm skincare yg selamat utk ibu hamil.

Stop dulu brilliant tu sis. Seller yg jual pun cakap tak digalakan untuk preg

Brillant skincare tu product timbang kilo mmg kene elakkan pakai bahaya

kalao saya. saya tukar kepada produk teamon. bahan dia organik n so far semua okay.

1y ago

Sy pun tular ke teamon tapi jerawat naik mendadak, bertambah teruk.. terus stop 😭😭😂

Saya pakai pencuci muka wardah je sblom ni pkai brliant dh stop dh

Hi sy due awal bulan 8 😁