Scan 5 week tak nampak

Assalamualaikum,sy nk tye normal ke 5 week scan tak nampak?Akhir bln 4 hritu sy gugur,akhir bln 5 ni dpt thu sy prgnt lg..rasa risau bila scan tak nampak

15 Balas

normal. melainkan doctor ada buat tvs scan chan utk nampak tu mgkin ada. tapi terlalu kecik. nak nampak kantung boleh scan masa 6@7w. nak nampak baby dan heartbeat boleh scan masa 8@9 dan keatas. selagi xde spotting/bleeding inn shaa allah xde pape. pasti kn awak bykkn bed rest sebab rahim awak xcukup kuat lagi. risiko masih ada. semoga semuanya baik2 sahaja❤️

12mo ago

btul sis ..tadi saya Pon scan di kk sbb dh 6week..tp dokter ckp xnmpk apa..tkut kantung diluar rahim..then Sy referr hospital buat tvs.. alhamdulilah dh nmpk kantung tp kecik lgi..lega hti bila dgr .