4week,tiada alahan

Assalamualaikum..normal ke 4w xde alahan,xde sakit breast,cuma nampk la puting tu besar sikit dari dlu..xde morning sickness, keputihan pn biasa je,sikit..yg rasa hanya sengal2 biasa kt ari2..tkut plk,biasa org lain ada alahan dan simptom lain..sy ni biasa je,ke awal sngt lgi? yg sy thu mak dan kakak sy dlu kuat alahan..sy ni mcm tertunggu2 ,tpi xde..First pregnancy

49 Balas

Saya tau pregnant masa w4, w5 dah start x lalu makan n terus sampai alahan muntah, xleh bau makanan langsung. Berat turun 4kg and alhamdulillah w12 dah hilang cuma air liur je banyakkkkkkkkkkk sangat asyik meludah je. Skrg w17 pun masih meludah lagi

normal sis. kebiasaan 4-5 weeks mmg x de alahan lagi. masuk 8 weeks selalunya br ada alahan. and berlarutan sampai 14-16 weeks. ada yg lebih lama. dan ada juga tiada alahan langsung. hati2 jaga mkn. jangan lebih dari berat ideal pregnancy ikut bmi .

Sy sebelum2 ni punya pregnancy mmg xde alahan lgsg dr mula smpai abis.. alhamdulillah.. yg ada lapa tp biasa2 je hihi.. tp kalini punya pregnancy, dr awal da alah.. kerap mual pening kuat mkn lg… setiap pregnancy tu lain2 sis.. 🥰

normal sis..x semua org dpt alahan..sye 2kli pregnen x alahan.yg ke 3 baru alahn..dr awl kehamilam sampai lan 16w.pastu ilang dh alahn tu.skang 37w..start alahn balik..muntah²..tp berat badan tetap naik..berhuhu je la..

kdg² belum lg. mak sy pun teruk, saya 4w ok je active lg, week 6 ke ats nk berdiri lama pun xboleh, rasa nk tidur dpn toilet sbb kerap muntah dan lain² lg alahan. mmg sama mcm mak

12mo ago

thank u, aamiinn.. semoga awak pun sama.

normal sis . mcm sy dh 3 bulan preg pn xda pape alahan lngsng alhamdulillah cuma breast la ngiluuu sakit bila sentuh je puting auto baran hahaha . pape pn sis enjoy preg tnpa alahan 💃

saya langsung tkde alaahan..ngidam kee mual kee muntah kee semua tkde..dri awal smpaaii laaa akhir persalinan..alhamdulilah allah beri nikmat tiada ape² masalah semasa mangndong...

Saya mula start alahan dari 6w. Tapi, ada ja kenalan saya yang takde alahan langsung. Normal je sis. Saya start alahan tu, memang lembik sangat sampai 3 bulan setengah baru stop.

awal sgt sis.. sy skrg dh 6w.. masa 4w xthu pn preggy sbb belum lewat dtg period tp ada alahan mcm pelik je sbb tu cek.. sma mcm ank first dlu.. risau slalu rasa cram bwh perut

Awal lagi sis. Dan jika takde tu alhamdulillah. Doa supaya smooth pregnancy. Just jaga pemakanan, avoid benda manis. Sbb nnt kena minum air gula jadi takdela sangkut gdm.

1y ago

ok baik sis..tq ☺️