4week,tiada alahan

Assalamualaikum..normal ke 4w xde alahan,xde sakit breast,cuma nampk la puting tu besar sikit dari dlu..xde morning sickness, keputihan pn biasa je,sikit..yg rasa hanya sengal2 biasa kt ari2..tkut plk,biasa org lain ada alahan dan simptom lain..sy ni biasa je,ke awal sngt lgi? yg sy thu mak dan kakak sy dlu kuat alahan..sy ni mcm tertunggu2 ,tpi xde..First pregnancy

49 Balas

Takyah tunggu. Bersyukur je. Heheh. Sy xde alahan 3 kalinpregnant. Ms first pregnant sy mcm awak jugak..tk rs apa pun cuma perut je besar. Beranak pun senang. 🫰🏻

1y ago

sy bersyukur,cuma sy tkut ada apa2 xkena je ..klau sy mcm sis alhamdulillah,hrap2 mcm tu la 🤭

Alhamdulillah awak takde alahan. Rezeki tu tau. Sy minggu ke-9 baru start ada alahan, sampai ke-16. Teruk nau memang terbaring je. Tak mampu buat apa-apa.

ye betul jgn mntak sngat ada alahan, sy ni sampai terbaring je sbb alahan teruk, ni dh msuk 17 w dah xad sngt, cuma air liur je bnyak, geram je rasa...

12mo ago

Doa yg baik2.. Saya sekarang 8w.. Alahan teruk.. X boleh cium bau makanan.. Bau masakan bergoreng.. Bau Minyak sedang dipanaskan.. Bau nasi..minyak wangi.. Hingga ke bau saya sndiri x kisah wangi ke lepas mandi ke.. Termuntah2 saya.. Apa lagi tercium bau suami.. Bau anak sulung.. Mmg muntah2.. Sis anggap ji sis Antara yg beruntung.. Tiada alahan.. Cuma Kadang2 Ada yg alahan kena kat suami. Wife pregnant, Dia yg alahan.. Hihi.. Semoga baik2 saja ya.. 😊

Baru lg tu. Biasanya menurun klu mak jenis alahan kemungkinan awk pn akn ada alahan. Mcm sy mak xde alahan menurun kt sy jgk xde alahan huhu

4w tak de apa lgi. mcm sy, start 6w baru rasa ada alahan.. klau tak, tak de apa pun. jgn laa mintak alahan, terseksa awk oi 🤣

saya ada alahan , ada sehari 2 tu tak rasa alahan apa2 pon risau dah 😂😂 faham perasaan awak . InsyaaAllah baby sihat .

4w awal lg untuk ada alahan. sy aritu msuk week ke 7 8 bru alahan. muntah lbih 10x shari. semoga trus kuat untuk baby ya

wkumsalam...alhamdullilah sis xda alahan..bgus tuu..sy alah bau masak tumis tuu..sis jgn mntk nk rse alahan tuu...jenuhh nnti..

12mo ago

sy cuma risau tkut baby apa2 je

Syukur la sis xde alahan. Tak semua org merasa. Just rilek n enjoy je ok jgn fikir bukan bukan. Lain bdn lain ragam sis

Awal lagi sis 😅 sy 4-8week tu steady lagi . Start 9week nak jumpa pagi pun susah . Hahaa melepettt atas katil ja 🤭😆

1y ago

ok la klau awal lgi .sy cuma tkut ada apa2 xkena je..risau jgk 😅