fibroid

Adakah fibroid bahaya utk ibu hamil

2 Balas

bergantung pd kedudukan fibroid.. klu kedudukan fibroid dekat ngn laluan baby kluar mmg bahaya.. klu kedudukan fibroid kat tepi or atas rahim dan dari segi size pun x besar mna.. kira minor threat la.. sy dulu pregnant dgn fibroid berada pd kedudukan atas rahim size 5cmx5cm.. kedudukan betul2 sebelah uri.. alhamdulillah selamat bersalin secara normal.. fibroid tu bulan 8 ni baru ada appointment ngn O&G utk review balik

2y ago

You ada rasa sakit x masa hamil? Masuk trimester ke 3 saya ada rasa sakit… sebab doc kata fibroid tu tgh stress sebab tak dpt enough blood supply..

Usually tak bahaya... tapi bail utk dapatkan ultrasound atau pelvic exam