Kepastian pregnent @ x ?

Assalamualaikum..nak tnya mula² sya test upt naik double line terang kalau ikutkan app 4mggu + .. Pernah bleeding 6 mggu tapi 5 hri je ,p klinik doc bgi ubat kuatkan rahim je.. Dan sekarang dah 8 mggu tapi bila sya test upt semula tetiba jadi 1 line je .. P scan atas bawah doc kata kosong xder pape ,hanya ada cyst n darah beku .. tapi doc kata perut mcm mengandung .. Doc bgi surat refer ke spital utk cuci kmungkinan dah gugur ,tapi suami still xpercaya selagi xturun darah byak mcm first pregnent dulu.. Kenapa ya ., Ada x ibu² pernah jadi mcm nie ?

3 Balas

Pergi je ke hospital bgtau situasi awak. Cek dulu di hospital, kat sana ada pakar, boleh dapat 2nd opinion.

2y ago

Setuju. Better jumpa pakar. Macam saya dulu lepas bleeding pun mula pergi klinik, dr kata tak nampak apa jgk. Kalau sakit lg lepas 2 minggu baru bg refer letter. Check upt positive lg, tapi bleeding still ada. Esoknya saya terus ke hospital jumpa gynae mmg disahkan miscarriage dah

hai sis nak tanya kandungan sis ok ke ye .. sy skrg pon mcm situasi sis ni.. hrp sis respond..

maaf ye nak tanya, lepas bleeding 5 hari tu baru jumpa doktor untuk dptkan ubat kuat rahim tu ke?

2y ago

x , hari pertama bleeding tu terus g klinik ,.sebab kndungan first dlu pon pernah bleeding jgak tapi 2 mgu je pastu gugur ..tu yg cepat² g klinik utk dpt ubat kuatkan rahim tu..