baby

Assalamualaikum,nak tanya ibu² kalau pregnant dah 27 minggu tetapi baby kecik dalam perut ..ada masalah apa² ke ? Ada tak cara untuk besar kan dia ?? Pleasee bantu

1 Balas

Doktor ada cakap tak baby kecil sangat dan berisiko? Usia kandungan 27 minggu, normally berat janin lebih kurang 1kg je. Jangan risau selagi tak berisiko. Ada masa 13 minggu lagi. Baby pasti akan membesar. Melainkan doktor kata baby awak kecil sangat dan risiko, barulah awak perlu risau. Tapi kalau nak juga besarkan baby, banyakkan makan dan minum manis je. Cuma hati-hati, risau sangkut gdm pulak.

5y ago

Sekarang berat janin berapa gram?