Saiz baby kecik

Salam ibu hamil sekalian . Saya nak tanya , apa punca baby iugr ya ? Saya ada gdm semasa hamil. Suppose to be kalau gdm size baby besar lh kan . Tapi Doktor suspect baby saya iugr size kecik dari sepatutnya. Ada cara tak nak bg saiz baby besar ? Risau . #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Sy nk masuk 37w dr scan baby kecik dktr sruh g hspital induce. Baby kluar 2kg alhamdulillah sihat je wlaupun kecik

iugr mesti ada sebab. either ur placenta got problem. kena tgu pakar sahkan dlu