Emosi ibu mengandung atau suami berubah sikap?

Sy tak pasti mmg time mengandung kalini suami seakan berubah sikap atau isteri mengandung ni yg sensitif lebih? Sy rasa mcm suami dh tak sayang sbb mcm buat xtau, dan kurang jaga perasaan. 🥲 suka buat hal dia sendiri.

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Klu sy, bila dh masuk 3rd trimester bdn serba xkena, jd kdg2 sy ternaik suara secara xsengaja dkt suami..smpai suami pn tegur. Sy cpt2 minta maaf & explain yg benda ni sy xdpt nk control..

2mo ago

Kalau mmg tau salah kita xpe juga. Ini mcm xde apa salah tp pasangan plak yg lebih2 nk merajuk ke ape entah. mcm dia plk yg mengandung 😅

VIP Member

Tak boleh buat apa la kalau sis sendiri yg main "rasa2". Cuba tanya direct je kt suami. Suami sendiri kot, nak segan apa, tanya je kot ada apa2 tak puas hati.

2mo ago

Tq.. ok sy cuba tnye. Kdg xnk tanya sbb takut kecewa dgn jwpan atau xda jwpn. Nt nangis sndri tak abes2 🥹

uncertain emotions. ini berlaku biasanya pada ibu hamil. tapi disebabkan ini juga effect kat husband. kena saling bertolak ansur dan bincang baik baik.

2mo ago

Terima kasih.. ada juga sy google2 psl ni. Nt sy cuba cari masa sesuai utk bincang.. Atau tnggu n lihat dulu 😬😞

sama lah to sis kadang fikir mcm kita pla yg trlbih sstif hmmm sedih jugaa lhaaaaaaaa msa preg ni psangan sndiri ni mcm tk pdli langsung

2mo ago

Sma juga ya.. harap2 ni semua sbb pregnant ajela, harap baby keluar nt dah xda la prasaan pk bukan2 ni 😌.

tanya untuk pastikan. jangan assume suami tahu semua benda. its okay, good things take time. jangan overthinking, okay? ❤️🤍

2mo ago

Baik.. tqvm sis.. akan cuba xnk slalu overthinking. Biasanya siang ok aja. Bila tiba malam mcm2 dok pk.. kalau sbb pregnant xpela kan.. kita layankn aja… moga baik2 aja hendaknya… 😌