Track my Pregnancy

Assalamualaikum wbt , last period sy pd 15/11/2019 sehingga 21/11/2019 . bulan ni sy tunggu tunggu tak datang period , semalam sy buat pregnancy test , Alhamdulillah double line , positive hamil . sy nak pergi jumpa doktor utk buat scan tapi sy risau jika kandungan terlalu muda tidak akan kelihatan jika di scan , agak² berapa minggu dah yaa usia kehamilan sy ?

Track my Pregnancy
18 Balas

kalau 5minggu nampak kantung je sbb pernah buat better pegi scan time 9minggu time tuh doc tuh suruh dtg balik sbb daa bole dgr jantung sekali, nak tahu lebih detail 9minggu tuh berapa hb download app pregnancy

4y ago

Betul.. Sy g scan 5 minggu kantung pon xnmpk.. Xnmpk ape2..

Dalamm 5 minggu ++ dah.. 15/11 - 15/12 dah 4 minggu.. Dalam seminggu dua lagi boleh try scan ntok cek kantung ngan baby sbb ada org dah boleh dengar heartbeat masa 6minggu

Allah. Tumpang happy. Sy da late period baru sehari. Tp pg td time subuh sje test upt. Takde ape kelihatan 😅😂 tp period still tak muncul2. Doakan sy jugak sis.

4y ago

Sis check upt tu bila? Kire da berapa hari late period?

Awal kandungan dlm 5w mcm tu cuma nmpk kantung shj. Kdg2 dr scan perut xnmpk, kene scan bwh br nmpk kantung tu. Mungkin puan tunggu usia kandung dlm 7/8minggu br scan

Akk br g scan td..8w ukuran sama dgn tarikh akhir period..dh nampak baby dlm kantung..cuma nk dgr jantung x berapa jelas lg..mungkin kulit perut tebal sbb gemuk😂

Awak google je pregnancy calculator cuma perlu masukkan date last month period(first day). Nnt dy kira, mgkin lari sikit dari kiraan doktor tp hmpir sama dah.

4y ago

Terima kasih , insyaAllah nanti sy cuba check.

saya pergi je jumpa doc,dia terus scan sbb saya ada history gugur,scan nmpk kecil lagi..19hb repeat scan..sy sama dgn awk last period 15 nov 🙂

Kite lebih kurang . Sy first period 23 nov. Scan xnmpk lg. Cuba dtg klinik lg 2 minggu. Mcm sy teros scan guna clearblue nmpk 1-2 pregnant

4y ago

Aaminnn.. Sama2 kita 😁

Wahhh tahniah2!! 👏🏻👏🏻 InshaAllah sy pun skrg 6weeks 2days dah... belum pergi scan lagi... kerja takdan nak gi klinik huhuhu

Scan mse 8 week or 12 week trus nmpk baby,kntung baby n dgr degup jntung baby