Retroverted uterus & kehamilan

Salam semua Kalau ikutkan usia kandungan sy dah masuk 6 weeks (last period 29/7/21). First test upt masa 4 weeks 3 days, dpt double line yg terang. (T lg terang dr C). 2 days after pergi buat scan, tp doktor kata xnmpk ape pon lg. oh btw sy punya rahim terbalik (RU). Ade x mommies kt sini yg ade condition yg sama mcm sy & pd mggu ke berapa korg g scan yg nmpk sac/jantung baby? Risau sebenarnya kalau false alarm or ectopic pregnancy. Tq semua

2 Balas

wslm. nilah masanya utk sy beraksi cewah. sbb sy tau rahim sy terbalik (RU) sy mmg request TVS, scan masuk melalui kemaluan. masa kandungan 5w5d baru nampak sac. utk jantung tu masa dtg repeat scan lepas 2 minggu (masa 7w3d) dh dgr alhamdulillah. utk sy, disebabkan RU, baby blh nmpk bila scan kt perut masa dah 12w. itupun tk berapa jelas gambaran klu nak bandingkan dgn org lain.

Wslm. Saya pun RU, maybe awak scan awal kot, awak cuba tngu lg 2minggu. Saya 6w4d bru scan and alhamdullilah dh nmpk heartbeat. Doa bykbyk, jgn stress ye 😁