luahan hati..

Assalamu'alaikum teman2 semua.. Nk meluah huhu.. Ank sy 4 org.. 9 thun, 7 thun, 5 thun dn 2 thun.. N skg preggy 6 bulan.. Sy khwin awal.. Msa umur 15 ( 2010).. Skg ni umur 24 thun la.. Tp jiran2 sy hmpir stiap hri ckp ank2 sy ni mcm semut.. Lepas tu hri2 cakap, lepas ni ko beikat la trus.. Yg seumur ngan ko kbnyakan still single skg, ko pla ank dh bertaburan.. Apa perasaan kmu mommy.. Klu org ckp mcm ni?... Even ibu mertua sy pn blik2 ckp suru sy brhenti tmbah ank.. Sy pn memang plan 4 org ank sja.. Tp allah beri rezeki lebih.. Nk buat mcm mna.. Sory mommy semua klu post sy ni merepek.. Hnya meluah sja huhu..

94 Balas

Klw sy jd awk, sy abaikan apa org nak kata... Anak kita kot... Xkan nak abaikan... Bukan depa yg beranak... Ok apa muda2 dah ramai anak... Nnt dorg dah besar pun awk xde la tua mana... Mcm kawan2 je nnt... Sy ni dah 32 tahun, masih tercari2 lg...Esok anak baru sekolah rendah, sy dah kerepot... 😂😂

MashaAllah sis seronoknya muda2 lagi tapi anak dah ramai. Nnt di hari tua mereka boleh jadi kawan 🤗 sis positif ya jgn ambil pusing sgt ckp org. Ini keluarga kita. Bayangkan setiap hari didoakan oleh anak2, setiap anak tu doakan kita masuk syurga. Itu adalah segalanya sis 🤗🤗

5y ago

Insyaallah kan sis.. Hehe.. Tq sis

Tak Salah banyak anak sis. Janji sis n suami dpt memberi segala keperluan anak2. Janji mampu mendidik anak2 tu, makanan berkhasiat, pakaian serba lengkap. Kos hidup pun semakin meningkat sis. Mungkin itu yg dimaksudkan oleh sesetengah org. Kalau mmg mampu, x Salah anak ramai.

Kak,, mulut org kita x boleh tutup...so kak xyh ambik kesah pun ap org nak cakap...pekaknkan telinga jer....takdir rezeki ank tu semua x salah...dh klau keterunan kita jenis yg khwin awal nak buat mcm mne....dh tu Allah tntut kan jaln hidup kita kn....kena terima kak

sis jgn lh mbil kisah ckp org..mulut org tdk akan pernah mengata selgi blum puas..sekali sdh puas bila sdh meninggal..kita kna sabar sis..bkn kita mnta dgn drng on nasi utk makan kan anak² sis...biat anak² ramai kelak nanti bnyk jgk yg membantu sis...😊😊😊

Sibuknya org yg mengata tu. Rezeki org lain2 kutt. Atleast kita dah berumur anak2 ramak boleh jaga kita nnti. Tp yg penting semoga sis dpt mendidik anak2 sis dgn akhlak yg mulia, bijak pandai uruskn diri dan pelajaran yg pnting berjaua dunia akhirat.

5y ago

Insyaallah ya sis.. Betul apa sis ckp ni..bkn kita yg atur rezeki kan..

2 nama nye rezeki....sabar je...pekak kan tlinga..kita rncang Allah yg mnntukan...slagi adik mmpu jg ank..boleh urus kan dgn baik..msih muda..n pntang jg btul...xda mslah...org dlu2 lg 14 org...rlax je...t 1 hari anak2 nie yg doa kan kita kat akhirat...

Bila anak sikit . Orang bertanya bila nak tambah anak . Bila anak ramai . Pertikaikan ramainya anak kau . Ehh kenapa eh manusia sekarang nak pertikaikan rezeki Allah bg . Sis buat tak tahu je . Tu semua rezeki. Allah da tetapkan semua tu .

Ckp kt jiran awak 2, ank saya, sy yg jaga biar la berapa org pon. Klu sy nk buat team bola sepak pon apa mslh awak. 🤣🤣🤣 Kalau suami awak, n awak sendiri mampu jaga xda mslh pon. Gd luck utk ibu yg kuat seperti awak. Abaikan mulut org.

5y ago

Klu sy jd sis yg meluah rasa ni, sy akan cakap, ala sy nk buat team bola sepak, ni still xcukup kota lg, belom kira pemain simpanan n permain import. Penjaga garisan n pengadil pon perlu jgk 🤣🤣🤣 nk kena tambah lagi ni.. 😝

Rezeki Allah nak bagi dalam macam2 bentuk..ada org anak ramai,ada duit banyak..Ada macam2 lg..syukur sis usia muda anak da besar2..pedulikan orang cakap macam2 asalkan kita tak susahkan orang lain..semoga anak membesar dengan sihat😊