luahan hati..

Assalamu'alaikum teman2 semua.. Nk meluah huhu.. Ank sy 4 org.. 9 thun, 7 thun, 5 thun dn 2 thun.. N skg preggy 6 bulan.. Sy khwin awal.. Msa umur 15 ( 2010).. Skg ni umur 24 thun la.. Tp jiran2 sy hmpir stiap hri ckp ank2 sy ni mcm semut.. Lepas tu hri2 cakap, lepas ni ko beikat la trus.. Yg seumur ngan ko kbnyakan still single skg, ko pla ank dh bertaburan.. Apa perasaan kmu mommy.. Klu org ckp mcm ni?... Even ibu mertua sy pn blik2 ckp suru sy brhenti tmbah ank.. Sy pn memang plan 4 org ank sja.. Tp allah beri rezeki lebih.. Nk buat mcm mna.. Sory mommy semua klu post sy ni merepek.. Hnya meluah sja huhu..

94 Balas

Biasa la tu dik.. Pekak kan telinge jee.. Mmg ssh nk puaskan hati semua org.. Yg ank ramai, dikatakan ank bertaburan.. Yg xde anak plk ,dikatakan mandul.. Jd senangkan cerita.. Xpyh dgr cakap org.. Bincang je ngan suami.. Apa yg patut

Tahniah sis dpt ank rmai..xsmua wanita skg mmpu jga ank rmai..kl rzki sis dpt ank rmai itu tanda sis bsyukur dgn rzki Allah bg..pdulikan ckp mertua sis yg pnting sis yg jga ank2..snng bila ank2 rmai..mna tau dpt dpt kerja bgus2..

Biasa lah sis mulut org kita blh tutup...just be self diri sndri lah xpya ikut ckp org..sye pn kawin awal juga 18 tpi masa ngandung ank first xblh blah klw dpt doktor yg ckp ade ayh ke xde ni kt budak ni...rasa nk cili je mulut😤

Gtau tu jiran jgn suka jaga tepi kain org suka hati la nk anak berapa knapa ko tu kurang kasih syng ke ckp cm tu dgn dia.. Trus MIL pula ckp dgn dia ni cm ni ni anak sy sy yg jaga urus jd x pya la komen bnyk2 bkn bg mak yg jaga pun ..

Syukur lah sis banyak anak. Nanti dah besar banyak yang boleh bantu kita. Abaikan jer org cakap tu biasa lah tu nda ada cerita kan.. aku lagi gembira banyak anak. Tapi baru ni tahun aku jadi ibu.. sabar ye sis😊 be positive

5y ago

Wah tahniah mom hehe..

5 org msh ok sis. Tahniah ya dah byk anak. Mesti best, stll young dan anak dah besar.. Sy ni 32 baru anak sorg.. 😅 rezeki tiap org tak sama.. Abaikn mereka2.. Fokus dgn apa yg kita ada.. Cheerss..

5y ago

Tq sis.. Betul, rezeki tiap org x sma kn

Smua tu kan ketentuan allah swt..jgn telalu pedulikn apa yg urg nk ckap..thing positive..apa yg Allah swt beri kepada kita ada hikmahnya...klu urg ckp mcm tu,pekakkn tlinga ja..biasala suda nmanya mnusia kn...

Samalah saya.. Orang cakap tak pikir perasaan kita. Saya sekarang 23 tahun, anak nk masuk 4..tapi pikir balik tak guna nak peduli orang lain. Next time klu orang cakap camtu, saya nak sembur balik kt dia..

5y ago

kan...susa jgk bila dgr ckp org jerr

Rezki dtg dari Allah kite trime je .. pedulikan apa lagi nak cakap...asalkan kte pandai jge ank2 mse kck je owg Kate ssh nk jge dah beso dowg yg membanggakan kite satu hari nty insyaallah

Tak payah hiraukan org ckp. Buat pekak je. Pastu sengeh je. Selagi awk xde pape komplikasi masa pregnant, bersalin, teruskan. Tp kalau boleh jarakkan kehamilan. Utk kesihatan awk jugak. 😊